CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting için geldiği Muğla'nın Fethiye ilçesini il yapma sözü verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ilk gece mitingini Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaptı. Günün 8’nci mitingi için ilçeye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinge 3 saat geç başladı. Gecikme nedeniyle Onur Akın ve Tolga Çandar sık sık sahneye çıkarak kendi türkülerini seslendirdi. 3 saatin ardından kalabalık bir konvoyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, miting alanına yarım saatte ulaşabildi. Miting alanında meşalelerle karşılanan Kılıçdaroğlu’na ulaşmaya çalışan vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu. Milletvekili adaylarıyla kürsüye gelen CHP liderinin ilk vaadi Fethiye’yi il yapmak oldu. Mazotu 3 ay içerisinde 1.5 TL’ye indireceğini, aile sigortasını faaliyete geçirip çalışmayan kadınlara 600 TL maaş bağlayacağı vaadini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, 1 yıl içerisinde bütün öğretmenlerin atanacağını belirtti.

Konuşmasının devamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Demirel’e Fethiye’den sahip çıktı. Başbakan Erdoğan’ın CHP’nin eski genel başkanı İsmet İnönü’yü eleştirmesine anlam veremediğini aktaran CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İnönü için ağzına gelenleri nasıl söylüyor. Utanarak dinliyorum. Nasıl olur da bir ülkenin sözde başbakanı kurtuluş savaşının ikinci büyük adamına böyle dil uzatır. İbretle izliyorum. Süleyman Demirel. O da saygın bir lider. O da bu ülkeye büyük hizmetler etti. O da çalıştı çabaladı, alın teri döktü. Nasıl olurda siz onun hakkında bu kadar ağır sözlerle ona saldırırsınız. Doğru değil.” dedi.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Bingöl mitingindeki konuşmalarını eleştirdi. Erdoğan’ın miting sırasında (Doğalgazınız hayırlı olsun Bingöllüler) dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bingöl’de doğalgaz yok ki. Neye hayırlı olsun diyorsun. Sen bu ülkenin başbakanısın. Hangi ilde ne var bilmiyorsun. Ben hep diyorum. Eğer cesaretin varsa bakanlar kurulunu da al istediğin televizyon kanalında çık karşıma. Ama çıkamaz ki. Onda o yürek yok.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Fethiye mitinginin ardından Ölüdeniz Belediyesi ile Bakırköy Belediyesi’nin ortak projesi olan ‘Her engelliye 1 hafta tatil’ projesinin uygulandığı otele geçti. CİHAN