ESKİŞEHİR (CİHAN)- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde üniversite öğrencilerinin hem okuyup hem askerlik yapacağını, mazotu iktidarlarının ilk 4 ayında 1.5 TL yapacaklarını, esnaftan alınan yüzde 15’lik payı da düşürecekleri sözünü verdi. Hiç bir zaman hiç bir yerde kimseyi kandırmayacağını, yalan söylemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sizi kandıran ve yalan söyleyenden hesap soracağım. Kimsenin size kandırmasına izin vermeyeceğim. Hepiniz bir yere not alın. Eğer bunları ilk 4 ayda yapmazsam, hem siyaseti bırakacağım hem de genel başkanlıktan ayrılacağım.” dedi.
Kılıçdaorğlu, partisini il başkanlığınca Eskişehir Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti hükümetini eleştiren Kılıçdaroğlu,
AK Parti hükümetinin temelinin olmadığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Zaten bunların temeli yok. Temeli olsa memleketi bu hale getirmezlerdi. Temelleri olsa halka çalışırlardı. Ama bunlar ceplerine çalışıyor. Bir türkü var (Aradık ceplerini her yerden para çıktı) diye. Ama kardeşim millette para yok. Ama bunların cepleri dolu.” dedi.

    ÜNİVERSİTELİLER KIŞIN OKUYACAK YAZIN ASKERLİK YAPACAK
    Konuşmasında gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, askerliği düşürme vaadini yineli. “Gençleri seviyoruz. Ülkemizin geleceği ve umudu olarak görüyoruz. Gençlerin önündeki engelleri kaldıracağız.” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “15 ay olan askerlik önce dokuz ardından altı aya indirilecek. Üniversiteliler arzu ederlerse okurken yaz tatillerinde askerlik yapacaklar. Böylelikle okullarını bitirmeden askerliklerini de bitirmiş olacaklar. Ama Recep beyin ezberi bozulmuş diyor ki, (memleketi kim savunacak?) Buradan söylüyorum. Sevgili Recep Tayyip Erdoğan, merak etme sen, bu ülke savunulacak duruma gelirse bu memleketin insanları bırakın 9 ayı, 9 yıl bile askerlik yapar. Yahu kardeşim sen oğlunun Burdur’daki askerliğinden bahset. Oğlun gitti Burdur’da 21 gün askerlik yaptı. Sen önce ona bak.”
    CHP iktidarı döneminde çiftçinin görülmemiş bir destek alacağını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bu hükümet döneminde ithal kurbanlık angus geldi. Yakında ithal öğretmen gelecek. Merak etmeyin yakında Recep Bey'e destek için ithal vatandaş da gelecek. Bakın şimdi kendi işadamızı, çiftçimizi korumuyoruz. İthal ürünlere harcadığımız para 20 milyar dolar. Biz ise sizin için çalışıp size hesap vereceğiz. Çiftçilerimiz iki şeyi unutmasın. Mazot 1.5 TL olacak. Defterlerinizin bir kenarına yazsın. (Şu tarih de geldi ve şunu söyledi) diye. İlk 4 ay içerisinde mazotu 1.5 TL yapmazsam hem siyaseti, hem genel başkanlığı bırakacağım. Ben kaynağı nereden bulacağımı biliyorum. Bu ülkede para var. Ama kime var yandaşa? Ama bizim dönemimizde halka olacak. Mazotu indirmenin yanı sıra elektrik borçlarını da sileceğiz. Mazot gibi 4 ayda esnafın yüzde 15 kesintisini durdurmazsam genel başkanlığı da siyaseti de bırakacağım. Bırakmazsam namerdim.” sözünü verdi.

    SENDİKALAR İŞÇİLERE SAHİP ÇIKMIYOR
    Konuşmasında sendikacıları da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Hiç işçinin hakkını koruyan sendikacı gördünüz mü? Onların haklarını yine savunan CHP’dir. Biz örgütlü toplumdan yanayız. Toplum örgütlendikçe demokrasi güçlenir anlayışındayız. Herkes örgütlenmeli. İşçi kardeşlerime sözüm var. 4/B ve 4/C’liyi kaldıracağız. Herkesin kadrosu ve sendikası olacak. Taşeron işçiliği de bitireceğiz.” dedi.

    "YARALI POLİSİ ARADIM YOĞUN BAKIMDA OLDUĞU İÇİN GÖRÜŞEMEDİM"
    Hopa'da çıkan olaylarda hayatını yitiren öğretmenin ailesini arayarak başsağlığı dilediğini, aynı olaylarda yaralanan polisi de aradığını, ancak yoğun bakımda olduğu için kendisine ulaşamadığını anlatan Kılıçdaroğlu daha sonra şöyle konuştu: “Geçmiş olsun dileklerimi iletmek için arıyoruz. Onun bize yaptıklarına bakın. Küfürler, ağır sözler. Bize küfreden adamdan bu ülkeye fayda gelir mi? Kimseye saygısı yok. Bizim inancımız gereği ölenin arkasından iyi bilirdik diyoruz. Biz bu ülkede kim taş taş üstüne koyduysa eyvallah dedik ve arkasından bir şey söylemedik. Onun söylediklerine bir bakın, bu adama oy vermek doğru değildir. Demokrasilerde doğru değildir. Demokrasiler yalanı dolanı sevmez.”
Kılıçdaroğlu,Başbakan Erdoğan’a televizyonda tartışma çağrısını da yineledi.
    Bayrak üzerinden yapılan siyasete de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, sözlerini “Bayrak bizim onurumuz, gururumuzdur. Göndere çekildiğinde saygı duruşunda bulunuruz. 73 milyonun ortak paydasıdır. Bayrak sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın değildir. Herkesindir.” diyerek bitirdi. CİHAN