CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’nin Bekilli ilçesinde yapılacak huzurevinin temel atma törenine katıldı. Tören öncesi vatandaşların arasından geçerek ilerlemeye çalışan Kılıçdaroğlu’na vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Vatandaşlar Kemal Kılıçdaroğlu’na dokunabilmek için yoğun çaba harcarken, bazı vatandaşların zeybek oynadığı görüldü. Bir partilinin Denizli şivesiyle "Sen’e Başbakanlık yakışıyor gari" yazdığı pankart büyük ilgi gördü.

"EMEKLİLERE MİNNET BORCUMUZ VAR"
Tören öncesi Bekilli Belediyesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Emeklilere verdiği sözü mutlaka tutacağını belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim emeklilere minnet borcumuz var. Onlara iki dini bayramda bir maaş ikramiye vereceğim. Emekliler yıllarca çalıştı ve ülkemizi kalkındırdı. Şimdi emeklilerin insanca yaşamak hakkıdır. Bu dönemde onların en iyi şekilde yaşamasını sağlayacağız. Emeklinin mutfağında enflasyon çok fazla. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Önce insanımızı, emeklimizi düşünürüz. Emekli hak ettiği aylığı alacak. Emekliyi refah içinde yaşatacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"CUMHURİYET TARİHİNE İLK"
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmayı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez hükümet sözcüsü kalktı ve ‘Ankara parsel parsel satıldı’ dedi. Şimdi ben şunu soruyorum. Ankara parsel parsel satılırken siz neredeydiniz? Bunun cevabı yok. Arınç diyor ki '7 Haziran’dan sonra yüz dosya açıklayacağım.' Neden bunu açıklamayı geciktiriyorsunuz? Size bu yetkiyi kim verdi? Başbakan Ahmet Davutoğlu diyor ki 'İki taraf da hata yaptı.' Hayır iki taraf da hata yapmadı. Suç ortaklığı ortaya çıktı. Ahmet Davutoğlu açıklasın. Melih Gökçek mi haklı yoksa Bülent Arınç mı haklı? Bu ülkeyi vesayet altında yönetmeye çalışıyor. Kimin haklı olduğunu söylemeye cesaret edemiyor. Bunu yapamayan insan Türkiye’yi yönetemez. O yüzden artık herkesi CHP’ye bekliyorum. Biz bu ülkeye barışı, huzuru getireceğiz. İnanç ve etnik siyaset yapmadan ülkeyi yöneteceğiz" ifadelerini kullandı.

"SARAY İÇİN PARA VAR, EMEKLİYE YOK MU?"
CHP’nin emeklilere vermeyi taahhüt ettiği iki maaş ikramiyeye Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı eleştirilere de cevap veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 
"Erdoğan Merkez Bankası Başkanı ile kavga etti. Bu milletin sırtına 90 milyar TL yük geldi. Buna para bulunuyor da emeklilere mi para bulunamıyor. Saray için para var emekliye yok mu? Bu ülke zannedilenden daha zengin bir ülkedir. Bu ülke kul hakkı yenilmeden yönetilirse herkes yetecek kadar para var. Yeter ki namuslu yönetimler olsun. Biz Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Ben tarihte görülmemiş bir şekilde taahhüt yaptım. Emeklilere 2 maaş ikramiye taahhüt ettim. Yapmazsan siyaseti de başbakanlığı bırakırım. Ben yandaşa değil herkese para bulacağım."

İKİ GÜVERCİNİ GÖKYÜZÜNE BIRAKTI
Yaptığı değerlendirmelerin ardından meydanda vatandaşlara kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, kendisine hediye edilen eşyaları aldıktan sonra iki güvercini gökyüzüne bıraktı. 
Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra huzurevinin temelini atarak ilçeden ayrıldı.