AYDIN (CİHAN)- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın devletin imkanlarıyla miting yaptığı iddiasında bulundu. Aydın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’nin kendi imkanlarıyla 43 günde 78 miting düzenlediğini, AK Parti'nin İzmir ve İstanbul mitinglerindeki kalabalığın ise şişirme olduğunu öne sürdü. Sesi kısılan Kılıçdaroğlu, "Az önce dedim, biz devlet mitingi yapmıyoruz. Devlet mitingini yapan AKP. Otobüsleri bedava kaldırıyorlar. Memurları zorla miting alanına götürüyorlar. Yandaşlarn fabrikalarını o gün tatil ettiriyorlar. Nevşehir Valisi bir genelge yayımlamış, diyor ki, 'Resmi plakalı araçları tahsis edeceksiniz. Plakaları sökeceksiniz, yerine sivil plakaları takacaksınız. Recep Bey’in mitingine gideceksiniz.' Her şey bedava, yeter ki Recep Bey’in mitingine git. İzmir yine aynı şekilde. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi anketi yayınlarlarsa yayınlasınlar CHP’nin oyları yükseliyor, AKP’nin oyları düşüyor. Kanıt mı istiyorlar, Aydın’a baksınlar." şeklinde konuştu.
Miting meydanına, “Bir Islık da Sen Çal” kampanyası kapsamında “Başbakan Kemal” sloganlarıyla çıkan CHP Lideri, konuşmasının büyük kısmını AK Parti hükümeti nezdinde Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek geçirdi. Başbakan olması halinde vaadettiklerini sıralayan Kılıçdaroğlu, göreve gelmesinin ilk dört ayında çiftçiye mazotu litresi 1,5 liradan vereceğini, elektrik borçlarını sıfırlayacağını ve Tariş’in eski günlerine döneceğini, aksi takdirde hem siyaseti hem de başbakanlığı bırakacağını söyledi. Askerliğin 6 aya kademeli olarak düşürülüceğini, çalışan emeklilerden yapılan yüzde 15 kesintinin iptal edileceğini de vaadeden Kemal Kılıçdaroğlu, orman vasfını yitirmiş 2B arazilerin köylülere ücretsiz verileceğini, diğer 2B arazilerinse emlak vergisi üzerinden diğer vatandaşlara satılacağını söyledi. Öğrencilere seslenmeyi de unutmayan Kılıçdaroğlu, Türkiye genelinde yurt yapma kampanyası başlatacaklarını ve bir yıl içinde bütün üniversitelerin yurt sıkıntısını çözeceklerini ifade etti.
Konuşmasının ardından milletvekili adaylarını tanıtan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra alandan ayrıldı. Mitingde CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, milletvekili adayları Bülent Tezcan, Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Osman Aydın, Ferda Çağlar Erkut ve Fatih Atay, Aydın’ın ilçelerinde ve beldelerinde görev yapan CHP’li belediye başkanları da hazır bulundu. CİHAN