CHP denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, parti binasındaki basın toplantısına İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, çok sayıda partili ve Denizlili katıldı. Arslan, CHP İl Binası destekçilerini ve partilileri almayınca ilk olarak toplantı salonunda katılımcılara seslendi, sonrasında ise balkondan parti binasının dışında bekleyen vatandaşlara bir  konuşma yaptı. Arslan iki konuşmasında da CHP Denizli Milletvekilliği adaylığı için destek istedi, CHP çatısı altında buluşarak Denizli’de birinci parti olma yolunda ilerlemeye davet etti.

30 YILDIR SİYASETİN İÇİNDEYİM
Kazım Arslan ilk olarak konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. 1954 Tavas Solmaz Köyü’nde doğduğunu belirten Arslan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi  mezunu olduğunu söyledi. Evli ve 2 çocuk babası olan Aslan, 1977 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ye üye olarak aktif siyasetin içine girdiğini söyledi. CHP’nin üyeliğinden başkanlığına ve delegeliğine kadar her kademesinde yer aldığını vurgulayan Arslan, bir çok STK’nın kurucusu, yöneticisi ve üyesi olarak ta Denizli’ye ve ülkeye her alanda hizmet itmek için çalıştığını vurguladı. Denizli’de 30 mart 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye başkan Adayı olduğunu aktaran Arslan, yüzde 40’a yakın oy aldığını ve partinin yüzde 31 olan oy oranını 8 puan artırdığını belirtti. 

HEDEF CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK
Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak için çok mücadele verdiğini, çok çalıştığını, hayatını ortaya koyduğunu ifade eden Arslan, “Ama olmadı. Ama kendim için değil partim için çok üzüldüm. Seçim sonrası yine çalışmaya devam ettim. Hep birlikte elde ettiğimiz bu imkanı ve sonucu milletvekilliği seçimlerinde daha iyi bir noktaya taşımak ve Denizli’de CHP’mizi 1. Parti yapmak üzere aday adayı oldum. Bana güvenmenizi ve tekrar destek vermenizi istiyorum. Çünkü bir olmalı, güçlü olmalı CHP etrafında kenetlenmeliyiz. CHP iktidarında, Türkiye özgürleşecek ve herkes rahat bir nefes alacak. Haksızlıklara, hukuksuzluklar ve adaletsizlikler yok edilecek. Yargı bağımsız ve tarafsız olacak, kararlar siyasi değil vicdani ve hukuku olacak. Ülkemizde Ulu Önder Atamızın kurmuş olduğu Laik Cumhuriyet ebediyete kadar yaşatılacaktır. Teknik ve uygulamalı laik eğitime önem verilecek. Demokrasimiz geliştirilecek ve kökleştirilecek, parti içi demokrasinin gelişmesi sağlanacaktır. CHP iktidarında işçisinden emeklisine, esnafından sanayicisine, ihracatçısına kadar her alanda üretim yapan herkese büyük destekler ve teşvikler verilecektir. Yani üretim genele yayılacaktır. Bu seçim ülkemizin kaderi, geleceği ve rejimi açısından bir dönüm noktası olacaktır. Bu nedenle CHP’yi Denizli’de hep birlikte 1. Parti yapmak ve Türkiye’de tek başına iktidar etmek zorundayız. Bu nedenle üzerime düşen sorumlulukları yerine getirmek için milletvekili aday adayı oldum. Şimdiye kadar ilimizde çok yararlı işler yaptım. Yaptığım bu çalışmaların, verdiğim emeklerin, Büyükşehir yarışında ulaştığımız yüzde 40 oyu, partililerimin iyi değerlendireceğini, takdir edip, bana destek vereceklerine yürekten inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.