Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Honaz İlçe Başkanlığı için yapılan olağanüstü kongrede kaybeden aday Serpil Güler, kazanan Mustafa Çelik’in elini öperek kutladı.
CHP Honaz İlçe Başkanı Serpil Güler’in listesinde yer alan üyelerin tamamına yakının istifasının ardından CHP Honaz ilçe başkanlığı düşmüştü. Bunun üzerine CHP Genel Merkezi, Denizli’nin Honaz ilçesinin olağanüstü kongreye gitmesini istedi. Kongre Honaz Belediyesi’nin altındaki kahvehanede yapıldı. Kongreye CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve çok sayıda partili katıldı. Kongrenin divan başkanlığını Denizli Büyükşehir Belediyesi aday adayı Kazım Arslan yaptı.
Konuşmaların ardından geçilen kongrede Mustafa Çelik ve Serpil Güler başkan olabilmek için yarıştı. 72 delegenin oy kullandığı seçimlerde Mustafa Çelik 36 oy alırken, Serpil Güler 34 oyda kaldı. Kongrenin ardından Serpil Güler, yeni ilçe başkanı Mustafa Çelik’i elini öperek kutladı.
CHP çatısı altında siyasete devam edeceğini belirten Serpil Güler, "Seçimler bir yarıştır. Bizler de bu seçimlerde demokrasinin gereğini yerine getiriyoruz. Benden daha fazla oy alarak seçimi kazanan Mustafa Çelik ağabeyimin elini öperek kutlamak istedi. Bundan sonra da beraber çalışacağız" dedi.