Karahayıt Doğa Termal Otel’deki Pamukkale Belediyesi Termal Sağlıkta Marka Kent Pamukkale-Karahayıt Projesi Pazarlama Stratejisi ÇalıştayI’na, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, başkan yardımcıları, turizm sektörü temsilcileri, Pamukkale Üniversitesi’nden öğretim üyeleri, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu yetkilileri ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri katıldı. 
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in ev sahipliğindeki çalıştayda, Pamukkale-Karahayıt enine boyuna ele alındı. Başkan Gürlesin, açılışta bir konuşma yaparak, Karahayıt ve Pamukkale’nin önemine işaret etti. 

SAĞLIKTA MARKA KENT
Pamukkale ve Karahayıt’ın yıllardır hak ettiğini alamadığını ifade eden Başkan Gürlesin, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
" Bu bölge, mücevherdir ama bana göre hem mücevher hem altın hem de bir hazinedir. Bu hazinenin halkın ve insanlığı hizmetine sunulması için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Ortak aklı kullanarak bugüne kadarki çalışmalarımızda başta büyükşehirimiz, Sayın bakanımız Nihat Zeybekci, üniversitemiz kurumlarımız, halkımız ve sektör temsilcileri olmak üzere herkesten ortak akılı oluşturup birlikte hareket edip çıkan sonuçları kamuoyuna sunuyoruz. Belediye olarak yıllardır hak ettiğini alamayan Karahayıt, Pamukkale ve Akköy’ün önümüzdeki dönemde el birliğiyle gönül birliğiyle hak ettiğini aldığını göstermek istiyoruz. Bu çalıştay sonucunda, ortak aklı kullandık. Bunun sonucunda pazarlama stratejilerin belirlenmesini sağladık. Özel bir kitapçık hazırladık. Sloganımızı (Tarihten gelen termal sağlık) olarak belirledik. Pamukkale-Karahayıt Termal Sağlık Turizmi logomuzu belirledik. Bunun yanında 2 farklı dilde internet sitesi ve tanıtım broşürleri hazırladık. 2 farklı dilde tanıtım filmi hazırladık. Daha yolun başındayız. İlerde çok daha iyi noktalara geleceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

HAK ETTİĞİNİ ALACAK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, Büyükşehir olmak isteyişinin en büyük sebebinin ise, Karahayıt ve Pamukkale olduğunu belirterek, "Biz misafirlerimizle buraya geldiğimizde hep şunu söylerdik. Tabi ki buradaki imkanlar farklıydı. Maalesef buralar belde belediyeleriydi. Kontrol, bakış ve bütçe anlamında kıt olması noktasında ortaya konulabilen hizmetler açısından, bu bölgemizin vizyonu açısından maalesef çok gerilerdeydik. Şunu söylüyorduk. Burası Denizli Belediyesi sınırları içinde değil belde belediye sınırları içinde diyorduk. Merkezdeki belediyecilik anlayışımız herkes tarafından bilinir. Çok değerli Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin burayla ilgili birçok sevdaları vardı. Her zaman hayıflanırdık. Burası Denizli Belediyesi’nde olsaydı şunu yapalım derdik. Burası büyükşehir olsun ve şu projeleri buraya kazandıralım derdik. Niçin? Buranın hem Pamukkale’siyle hem Karahayıt’yla Denizli’nin kalbi, turizm anlamında lokomotiflik yapabilecek dünyada eşi benzeri olmayan Allah’ın bir lütfu zenginliktir. İşte o sevdamız Karahayıt ve Pamukkalemiz hizmet edebileceğimiz bir yer haline geldi. Daha büyük bütçelerle kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerle dünyaya sunalım noktasında başlangıcı 30 Mart sonrası yapıldı. Biliyorsunuz merkezde 2 ilçe kuruldu. Bunlardan biri Pamukkale Belediyemizdir. Pamukkale Belediyemiz kurulur kurulmaz emekleme devri geçirmeden yürümeye koşmaya başladı. Onun için başta Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin olmak üzere tüm belediye personeline çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki büyükşehir olmuşuz iyi ki Pamukkale-Karahayıt büyükşehir ve ilçe belediyemiz sınırları içine girmiş" dedi. 
 Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler çalıştay öncesinde ise Karahayıt’ta incelemede bulunarak esnafları ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti.