Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; MHP Grup Başkan vekili Yusuf Halaçoğlu’nun dün düzenlediği basın toplantısında "Biz eğer Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı: 'Siz Baykal’ı seçtiniz, bir muhalif adı altında' AKP’nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz diye bize yükleneceklerdi’ söylemine tepki gösterdi. Karaca, gelen tepkiler üzerine yeni bir değerlendirme yapan Halaçoğlu’nun aynı tavrı sürdürdüğünü ve sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Karaca; “siyasi partiler yaptıkları kadar yapamadıklarından, söyledikleri kadar söylemediklerinden de sorumludur. Siyaset toplumsal sorumluluk gerektirir. Halaçoğlu, açıklamalarıyla korku, kaygı, tepki ve taraf seçme zorunluluğuna göre hareket ettiklerini bir kez daha ortaya koymuştur. Sayın Halaçoğlu’nun üslubu milletvekili temsiliyetine ve etiğine uygun olmadığı gibi kabul edilebilir bir açıklama değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni dinsizlikle suçlamak, bu söylemi başkalarının nitelendirmesine dayandırarak yapmak kimsenin haddine değildir. Dini siyasete alet etmeyen, özgürlüklerin savunucusu, tüm inançlara saygılı, ilkeli bir duruşa sahip bir partinin üyesi olmaktan onur duyuyor, Halaçoğlu’nun gündem değiştirmeye ve hedef göstermeye yönelik yakışıksız ifadelerini kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Karaca, eleştirilerini şu temenniyle noktaladı: “Halaçoğlu’nun kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından yaptığı açıklamada aynı tavrı sürdürdüğü görülmektedir. İstediklerini ve düşündüklerini açık ve net anlatmak yerine, kendisini eleştirenlere ‘anlama özürlü’ nitelemesi yapması da kendisinin anlatma beceriksizliğinin sonucudur. Tarihçi ve siyasetçi kimliğiyle tanıdığımız Yusuf Halaçoğlu’nun açıklamalarını esefle kınıyor, saldırgan ve suçlayıcı ifade dilini bırakmasını temenni ediyorum.”