BURSA (CİHAN)- Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Bursa’da hem iktidara hem de muhalefet partilerine ağır eleştiriler yöneltti.
            Kent Meydanı’nda düzenlenen açık hava mitinginde halka seslenen Kamalak, geçmişte başörtüsü meselesini çözsün diye MHP’ye oy verenlerin kandırıldığını savundu. Kamalak şöyle konuştu: “MHP'ye oyan veren kardeşlerimize seslenmek istiyorum. MHP ‘oyunuzu ürkeklere değil erkeklere verin başörtüsünü biz çözeriz’ diyorlardı. Peki Meclis’e girince ne yaptılar? Milletvekillerinin başörtüsü çözdüler. Kuran-ı Kerim'i yasakladılar. Kanımız aksa da zafer İslam’ın diyenlere soruyorum. 12 yaşını bitirmemiş. Gözümüzün nuru evlatları Kur'an kursuna gönderebilir musunuz? Gönderemiyorsunuz, çünkü yasak. O yasağı DSP-MHP-ANAP iktidarı koydu.”
            AK Parti’nin 2023 için vaat ettiği projeleri hayal olarak nitelendiren Kamalak, şöyle devam etti: “AK Parti 2023 yılının hayali projelerinden bahsediyor. Başbakan çılgın projelerinden bahsediyor. Başbakan bu seçim dönemi benim son dönemimi olacak diyor. 2015'e kadar Başbakan bu projeleri nasıl gerçekleştirecek? Belki Cumhurbaşkanı olacak. Peki Cumhurbaşkanı proje gerçekleştirebilir mi? 2015 yılında görevi sona erecek olan ve milletvekili olmayacak olan Başbakan 2023 yılındaki projeleri nasıl gerçekleştirecek? Biz anlaşılmaz hayali projeler peşinde değiliz. Net kesin projeler kuruyoruz. Çanakkale’de 400 bin dedemiz şehit edildi. Onların sayesinde bu vatana sahibiz. Onların mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Onları şehit eden İngilizlerin harasında okuyorsunuz. İngilizce, Fransızca zorunlu ders oldu ama Osmanlıca da okutulacak Milli Görüş iktidarında. Osmanlıca ders kitabı olarak ders olarak okutulacak. Altın nesil projesi ile geliyoruz. Kur'an kursu yasağını kaldırmak için geliyoruz. İmam hatiplerin hem orta kısmını hem yüksek kısmını, İslam enstitüsünü açmak için geliyoruz. Gençlerimizin yolunu açmak için üniversite harçlarını kaldırmak için geliyoruz. Şehitlerin kanını durdurmak annelerin babaların göz yaşını silmek için geliyoruz.”
            10 yıl önce Türkiye’deki işsizlik oranının yüzde 6 olduğunu kaydeden Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, “Şimdi yüzde 12'ye çıktı. İşsizlik yüzde yüz arttı. Kamu borçları, esnafımız, çiftçimiz tarihin en yoğun borç dönemini yaşıyor. Doğmamış yavrularda borçlandırıldı. Ne varsa satılıyor. Borçta istikrar yüzde yüz artmış. Cari açık yüzde 600 artmış. İstikrardan maksat buysa istikrar diyerek sahte kavramlarla bir milletin istikbalini yok edemeyiz. Bunlara rağmen sığındıkları ikinci slogan 'Bölünmeyin' diyorlar. Saadet Partisi bölmek için değil, bölünmekte olan ülkeyi bütünlemek için geliyor. İslam birliğini bütünleştirmek için geliyor.” şeklinde konuştu.
            Saadet Partisi’nin alternatif olmadığını ifade eden Kamalak, Milli Görüş'ün mutlaka iktidara geleceğine vurgu yaptı. Kamalak, “Saadet Partisi alternatif parti değildir. Net açık ve kesin olarak ilan ediyorum. Saadet Partisi hem ülkemiz için, hem insanlık için, hem İslam alemi için çaredir ve tek çaredir. Ben üstü kapalı anlamı belirsiz cümle kullanmıyorum. Ne söylüyorsam gayet açık ve net söylüyorum. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Seçimlere 15 parti girmekte, gerçekte ise iki parti girmekte. Birisi Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi, öteki ise diğerleri.” diye konuştu.
        İktidarları döneminde sağlık karnelerini çöpe atacaklarını anlatan Kamalak, “Bizim sistemimizde her doğan çocuk beşikten mezara kadar doğuştan sigortalı olacak. Engelli kardeşlerimizin durumunu da biliyoruz. Onlar özürlü değil, bizim için özel kardeşlerimizdir. Tam bir üretim seferberliği başlatacağız. Mavi mazot projesi başlatacağız. Yatırım yapan şirketlerden yatırım yaptığı sürece 30 yıl vergi almayacağız. Yüzde 50 zamla geliyoruz.” dedi.

        "BİZİM DIŞIMIZDAKİ PARTİLER BATICI"
        Saadet Partisi dışındaki bütün partilerin batıcı olduğunu savunan Kamalak, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz ise İslam birliğinden yanayız. Bizim dışımızda seçime giren 14 partiden herhangi biri çıkıp da, 'Biz İslam birliğini savunuyoruz' diyen duydunuz mu? Bir parti çıkar da bizde İslam birliğini savunacağız derse hem kollarımızı hem gönlümüzü sonuna kadar açarız. Avrupa Birliği'ni Çanakkale’de dedelerinizi şehit eden İngilizler, Fransızlar kurmuştur. Güzel yurdumuzu işgal edenler kurmuştur. AB için bir Hıristiyan kulübü diyorlar. O halde diğer partilere oy verenlere soruyorum. Siz Hıristiyan birliğinden yana mısınız? İslam birliğinden mi yanasınız?”

CİHAN