Denizli’de CHP İl Teşkilatı tarihi Kaleiçi esnafını ziyaret etti. Esnaf ziyaretine CHP İl Başkanı Mehmet Ali Orpak, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Teoman Sancar ve partiler katıldı. CHP İl Başkanı Orpak, tarihi çarşının geçmiş yıllarda olduğu gibi cazibe merkezi haline gelmesi için uzmanlarında desteği ile proje hazırlayacaklarını söyledi. İl Başkanı Orpak, “Toplumun her kesimiyle diyalog kurarak, sorunları belirliyoruz. İlimizin çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin çözüm önerileri ve projelerimiz var. Üzerinde çalışmalar yaptığımız bu iddialı projelerimizi yakın bir zaman da kamuoyuna sunacağız” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Yurtseven de, esnafın sahipsiz olmadığını dile getirerek, “Kaleiçinin hem yerli hem de yabancı müşterilerin uğrak yeri olması ve yeniden cazibe merkezine dönüştürülmesi için gerekli katkıyı vereceğiz. Gazi Bulvarı üzerindeki esnafı geçen hafta ziyaret etmiştik. Bu haftada tarihi çarşımızdayız. Geçmiş yıllarda kentimizin alış veriş kalbi olarak bilinen Kaleiçinde tarihi doku halen var. Çarşımız geçmişle geleceği buluşturuyor. Birçok özelliği barındıran çarşımızla ilgili çalışmalarımız ve esnaf ziyaretlerimiz sürecek” diye konuştu.  

Yabancı turistlerde gelmeli

Kaleiçi Bayramyeri Esnafları Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Yıldız, 800 yıllık geçmişe sahip tarihi çarşıda 650 esnafın bulunduğunu söyledi. Dernek Başkanı Yıldız, “Kış mevsiminde tarihi çarşımızda çalışan sayısı 3 bin 500’ü, yaz mevsiminde ise 10 bini buluyor. Kaleiçinde ticaretin canlanması için tüm sorunların çözümlerinin yer aldığı bir projenin geliştirilmesi ve uygulanması şart. CHP’nin bu sorunları tespit etmesi, çözüme ilişkin olumlu yaklaşım sergilemesi bizleri çok sevindirdi. Tarihi çarşımız alış veriş merkezlerinden olumsuz etkilendi. Çarşımıza sadece yerli müşterinin değil, Pamukkale ve Laodikya’ya gelen yabancı müşterilerin de çekilmesine yönelik çalışmaların yapılmasını bekliyoruz ” dedi.