Denizli’de ‘Büyükşehir Yasası’ ile birlikte ilk teşkilatları kuran AK Parti’de Merkezefendi İlçe Başkanlığı görevine Ahmet Kayhan, Pamukkale İlçe Başkanlığı görevine ise Ahmet Aracı atanmıştı. İki ilçede de ilk kez kadın kolu teşkilatlarını kuran parti yine AK Parti oldu. Pamukkale İlçe Kadın Kolu Başkanlığı görevine atanan 2 çocuk annesi Halise Akar ve Merkezefendi İlçe Kadın Kolu Başkanlığı görevine atanan 1 çocuk annesi Adalet Gökçe, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle mazbatalarını AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit’in elinden aldı. AK Parti İl Kadın Kolu Başkanı Peral Uluköy’ü parti binasındaki makamında ziyaret eden yeni ilçe kadın kolu başkanları yerel seçime çok iyi hazırlanarak Büyükşehir belediye başkanlığı da dahil bir çok ilçede sandıktan zaferle çıkacaklarını söyledi. 3 yıl Akköy ilçe kadın kolu başkanlığı görevini yürüttükten sonra yeni kurulan AK Parti Pamukkale İlçe Kadın Kolu Başkanlığı görevine atandığını ifade eden Pamukkale İlçe Kadın Kolu Başkanı Halise Akar, “Büyükşehir Yasasıyla birlikte ilimizde yeni iki ilçe kuruldu. İki yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüttüğüm partimde Pamukkale ilçe kadın kolu başkanlığına beni layık gördü. İl ve diğer ilçe teşkilatlarımızla birlikte ortak çalışarak yerel seçime hazırlanacağız. Önümüzdeki günlerde yeni yönetim kurulumuzu da oluşturacağım. Sorumlu olduğum bölgemde 54 mahallem ve toplam 305 bin 335 seçmenim var. Yasa ile birlikte ilçe sınırları içinde kalan 8 belediyede kapatılıyor ” Dedi.

Kadınlar siyasetin içinde daha fazla yer alacak


İki yıldır il kadın kolu yönetimde görev yaptığını ifade eden Merkezefendi AK Parti İlçe Kadın Kolu Başkanı Adalet Gökçe’de, kadınların siyasette daha çok yer alması için çalışacağını söyledi. İlçesinde 50 mahallede toplam 177 bin 845 seçmenin bulunduğunu anlatan Gökçe, “Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe sınırlarım içinde bulunan bir belediye kapatılarak mahalle oldu. İl teşkilatımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve gençlik kollarımızla birlikte tam bir uyum içinde yerel seçime hazırlanacağız. Bu süreçte kadınların siyasette daha çok görev alması için çalışacağım. Özellikle ev ziyaretlerine ağırlık vererek partimiz ile birlikte Denizli’nin kazandığı örnek hizmetleri anlatacağız. Önümüzdeki günlerde kuracağımız yönetim kurulumuzla birlikte yerel seçim çalışma programı hazırlayacağız. Mahalle, ev ve esnaf ziyaretlerimizi başlatacağız” diye konuştu.

Sınırlar genişledi

Yeni kurulan iki merkez ilçenin sınırlarının çok geniş olduğunu, planlı bir yerel seçim çalışması ile tüm seçmene ulaşacaklarını dile getiren İl Kadın Kolu Başkanı Peral Uluköy’de, “Denizli’de büyükşehirle birlikte yeni değişikliklerde yaşanıyor. İlçe sayımız 20’ye yükseldi. Bu ilçelerden ikisi de il merkezimizde kuruldu. Sınırlarının genişliği ve seçmen sayısının çokluğu nedeniyle bu ilçelerimiz yerel seçimde seçimin kaderini etkileyecek. Onun için bu bölgelere çalışmalarımızda ağırlık vereceğiz. Diğer siyasi partiler içinde yeni kurulan iki ilçede ilk kadın kolu teşkilatlarımızı biz kurduk. İlçe kadın kolu başkanlarımız görevlerine başladı. Yerel seçimde sandıktan partimiz büyük zaferle çıkacak. Büyükşehir belediye başkanlığı da dahil birçok belediye başkanlığını hep birlikte çalışarak kazanacağız.” Şeklinde konuştu.