Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB)’nin Marla Restorantta düzenlediği ‘Türkiye’de ekonomi ve konjonktürel gelişmeler’ konlu konferansa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Sema Ramazanoğlu ve DİKAB üyerleri kadınlar katıldı. Kadınları iş dünyasına katılım oranlarını hakkında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli’de kadınların iş dünyasına katılım oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurguladı.

“KADINLAR İŞ DÜNYASININ İÇİNDE YER ALMALI”
İş dünyasında kadınların daha fazla katkı sunması gerektiğini belirten Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Türkiye’de kadınlar, Avrupalı hemcinslerinden daha önce seçme seçilme hakkı kazandı. Yıllar ilerledikce kadınların siyasete katılım oranı igderek aşağılara indi. 13 yılda AK Parti olarak kadınların siyasetin farklı birimlerinde tekrar aktif rol oynamasının önünü açtık. Son 7 Haziran seçimlerinde meclisteki kadın oranı yüzde 17 oranındaydı. Bu oran yeterli mi tabikide değil. Kadınlarımız daha fazla siyasetin içerisinde yer almalı daha fazla iş dünyasının içerisinde yer alamalı. Ben kendimden örnek vereyim bize Denizli Belediye Başkanlığı görevi yapacaksın denildiğinde işleri eşim Ayşen Zeybekci’ye bıraktım. Emin olun o işleri benden daha iyi yürüttü. Kadınların iş dünyasına katılması demek, Türkiye ekonomisinin büyümesi gelişmesi istihdam sahalarının artması demek” dedi. 

“TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ”
Kadınların iş hayatında yer almasının gerekliliğine işaret eden Bakan Zeybekci, ““Eğer biz 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak kadınlarımızın iş dünyasının içerisinde yer almasını sağlamalıyız. Denizli kadın girişimcilerin oldukça yoğun olduğu bir il Türkiye oratlamasının üzerindeyiz. Ancak bu yeterli seviyede değil. Daha çok kadınımızın iş dünyasının içerisinde yer almasını istiyoruz. Sizler bizim dava arkadaşlarımız yol arkadaşlarımızsınız. Sizler bizi sadece nağmerde değil, merde de muhtaç etmeyeceksiniz. Bu ülkenin üzerinde oynanan oyunlar geçmişte nasılsa bugünde aynı şekilde devam ediyor. Maraş katilamını yapan kişilerde kardeşi kardeşe kırdırılar, Sivas olaylarını yapanlarda. Suruçta bombayı patlatanlarda, Diyarbakır’da mitingde bombayı patlatanlarda Ankara’yı kana bulayanlarda aynı zihniyetti. DİSK Başkanı Ankara patlaması olur olmaz, bombayı polis batlattı ben gördüm dedi. Ben milletimize oyunlara gelmedikleri için şükranlarıı sunuyorum” dedi. 
 
“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE KATILIN”
Kadınların iş dünyasında ve sosyal hayatta daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayan AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Sema Ramazanoğlu, “Türkiye’de kadınların siyaset ve İş dünyasında söz sahibi olması gerekiyor. Bundan 13 yıl önce, erdemliler hareketi olarak kurulan bir sivil toplum hareketi vardı. Bende bu hareketin içerisinde yer alan 70 kişilik ekibin içerisindeydim. O hareket Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, önderliğinde AK Parti’yi kurdu. Biz bu çatı altında birçok özgürlüğün kaznımına imza attık. Türban meclise girdi. Mecliste kadınların sayısını arttırdık. Çünkü biz şunu çok iyi biliyorduk. Kadınların inşaa edemediği bir dünyada yaşayamayız. Bu nedenle kadınlarımızın sizlerin muhakak sivil toplum örgütlerinde, siyasi partilerde yer almanız ve söz sahibi olmanız gerekiyor” dedi.

“SÖZ SAHİBİ OLMAMIZ GEREKİYOR”
DİKAB Başkanı Nilgün Ök, kadınların sivil toplum örgütlerinde ve odalarda yönetimlerde yer almadığını vurgulayarak, “Odalarda ve sivil toplum örgütlerinde kadının sadece adı var. Kadın var ama yok. Hepsi göstermelik. Biz kadınlar olarak nüfusun yüzde 50’ni oluşturuyorsak, siyasette iş dünyasında da her aşamada yarı yarıya bulunmamız gerekiyor. Söz sahibi olmamız gerekiyor. Buradaki kadınların hiç birisi öylesine iş kadını değil hepsi aktif olarak işlerinin başında ve çalışma hayatının birebir içinde. Her sektörden kadınlarımız var.  Biz varız. Biz şunuda çok iyi biliyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yanımızda” dedi.