Kadın ve Demokrasi (KADEM) Vakfı tarafından düzenlenen” Kadının Siyasetteki Yeri“ konulu konferans Denizli Polis Evi’nde gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen konferansa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Dr. Sema Ramazanoğlu, AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Emin Okkaya, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Nurcan Dalbudak, KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Kadem Denizli İl Başkanı Hilal Can ve davetliler katıldı. KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Yılmaz, kadının siyasette daha etkili olması gerektiğini belirterek, “Çünkü kadına yönelik yapılan politikaları en iyi Meclis’te savunacak olan yine kadınlardır. Ne kadar çok kadın, o kadar kadına yönelik politika. Yani güçlü siyaset, güçlü kadın” dedi.

“Güçlü kadınlar teslim olmazlar”

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Dr. Sema Ramazanoğlu ise, güçlü kadın olması için bazı temel unsurlar olduğunu belirterek, “Siyasette, ‘başkanın kadınları’, ‘gücün kadınları’ ve ‘güçlü kadınlar’ vardır. Bu bir terminolojidir” diyerek, çeşitli örnekler verdi. Güçlü kadınları anlatan Dr. Ramazanoğlu, “Bu kadınlar köydeki Ayşe Teyze, şehirdeki Selma Hanım, üniversiteye giden Zeynep’tir. Bu güçlü kadınlar hayatın can damarıdır. Güçlü kadınlar üretirler, isterler, inşa ederler. Bu güçlü kadınlar teslim olmazlar, devamlı kendilerini yenilerler. Güçlü kadınlar olacağız. Siyasette, ailede, her platformda güçlü kadınlar olacağız” diye konuştu.

“Mücadelemiz devam edecek”


Dr. Ramazanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başörtülü benim genç kardeşim yıllarca üniversite kapısında mücadele etti. Diyorlardı ki ‘aç şunu gir’, O’da ‘Hayır, bu benim özgürlüğüm, bu benim inancım. Ya bununla gireceğim ya da girmeyeceğim,  mücadele edeceğim. Neyi kaybedeceğim? Yıllarımı, gençliğimi, haklarımı, her şeyimi burada bırakacağım ama başörtümü burada bırakmayacağım’ dedi. İşte böyle yürekli kardeşlerimiz sayesinde Türkiye bu noktaya geldi arkadaşlar. Bizim mücadelemiz devam edecek, biz gücümüzü Allah’tan alıyoruz. Biz gücümüzü kendimizi yetiştirdiğimiz bu yoldan alıyoruz. Bu yürüyüşümüz ve mücadelemiz devam edecek.” Konferansın ardından KADEM Denizli İl Temsilcisi Hülya Can, Dr. Ramazanoğlu ve KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz’a çiçek takdim etti.