Arslan; “Kadınlarımız 13 yıllık iktidar sürecinde hem eziliyor ve hem de yok sayılıyorlar. Kadın cinayetlerinde 13 yıllık dönem içerisinde %1400 artış yaşandı.Şu anda toplumsal bir cinnetin yaşandığını görüyoruz.Her gün basın ve medya kuruluşlarında bir kadın cinayeti yada kadına uygulanan bir şiddet görmeden günümüz geçmiyor. Artık bu kaos ortamından çıkılmalı ve CHP iktidarıyla kadınlarımıza hak ve özgürlükleri tanınmalı ve güçlendirilmelidir.Gericilik öyle bir noktaya geldi ki,basit bir zihniyet yüzünden annesinin diz kapağını görünce etkilenenler, 6 yaşında ki kız çocuğuyla evlenebilirsiniz diyenler ortaya çıktı. Ve bu insanların sayısı günden güne artış gösteriyor. Çocuk diyeceğimiz yaşta ki kızlar evlendiriliyor, birde bunlara “çocuk gelin” deniliyor. Çocuktan gelin olmaz arkadaşlar, daha oyun çağını tamamlamamış, pedagojik açıdan gelişimini bitirmemiş,  yahu bir erkek ile göz göze gelmemiş bir çocuğu evlendirmek hangi çağda vardır. Yeni Türkiye sözleri söylenirken bizi 1500 yıl öncesine götürmeye çalışıyorlar. Kadına ekonomik haklar tanınmıyor, Kadın-erkek eşitliği red ediliyor,eşit olamaz deniliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadın erkek eşitliğine bakışı, sosyal demokrasinin temel ilkeleri olan eşitlik, özgürlük ve adalet çerçevesinde şekillenmektedir. CHP, kadın-erkek eşitliğini temel bir hak ve vazgeçilmez bir değer olarak görmektedir. CHP, kadınlar ve erkeklerin yalnızca kağıt üzerinde değil, toplumsal yaşamın tüm alanlarında eşit hak ve fırsatlara sahip göre eşit olmalarını,hukuk karşısında eşit bir şekilde korunmalarını sağlayacaktır.Anayasa ve yasalarımıza  eşit muamele görmelerini, özgür ve eşit insanlar olarak yaşamalarını savunmaktadır. Kadın ve erkeklere eşit, özgür ve dayanışmacı bir şekilde birlikte yaşayabileceklerini,çağdaş toplumun ancak bu şekilde yakalanabileceğini inanmaktadır”dedi.
Arslan; “Kadınlar günümüzde giderek daha çok kendilerine güvenmekte ve yaşamlarını kendi istedikleri şekilde düzenlemek istemektedir. Aile içinde, kamusal yaşamda ve iş hayatında daha eşitlikçi bir ilişki talep etmektedir. CHP’nin hedefi, Türkiye’yi kendi hayatını belirleyebilen özgür ve güçlü kadınların ülkesi haline getirmektir. Dolayısıyla en önemli politika hedefi kadının güçlendirilmesi ve toplumun bu şekle dönüştürülmesini hedeflemektedir. Kadınların kendi hayatları üzerinde söz sahibi olmasının önündeki en büyük engeller, eşitsiz olanaklar yüzünden yeterli donanım ve kaynaklara sahip olamama, ekonomik faaliyet alanında eşitsizlikler, gerek özel gerekse kamusal hayattaki erkek egemen yaklaşımlar ve bunların kurumsallaşmasıdır. Dolayısıyla kadınların toplumda birey olarak güçlendirilmesi çok önemlidir.Kadınların güçlenmesinin en önemli yolu da eğitim ve ekonomik bağımsızlıktan geçmektedir. Kadın-erkek eşitliği, çağdaş ve demokratik bir toplum olmanın en temel belirleyicisidir. Günümüzde ekonomik, demokratik ve insani gelişimde en üst sıralarda yer alan ülkeler, toplumsal yaşamın her alanında kadın erkek eşitliğini sağlamış ve güvence altına almış olan toplumlardır. Toplumsal refahın adil paylaşıldığı, demokratik bir toplumda eğitim, sağlık, istihdam, siyaset ve sosyal hayata katılım açısından kadınların ve erkeklerin eşit olması esastır. Kadın ve erkek arasında gerçek bir eşitliğin sağlanması, ekonomik ve sosyal uyum, sürdürülebilir kalkınma ve rekabetçiliği de artıracak en önemli koşullardandır. CHP, Türkiye’de kadın hareketinin ve kadın haklarının en büyük savunucusu olagelmiştir. Cumhuriyet döneminin önde gelen ilkelerinden biri, kadınların erkekler ile eşit olarak toplum içinde yerlerini alması,üretim ve çalışma hayatının içinde olmasıdı” dedi.
Bizler kadınlarımızın ekonomik anlamda özgürlüğüne kavuşmaları için bir çok proje sunuyoruz. Bunlardan bir tanesi ise kadınlarımız ve gençlerimiz iş yeri açmak istediklerinde 2 yıl boyunca vergi ödemeden ve 2 yıl faizsiz kredi sistemiyle desteklenecek bu şekilde toplum içerisinde öncelik tanınacak ve ticari hayatında yer bulmaları sağlanacaktır. Bizlerin en önemli vazifesi toplumsal şiddetin ve kaosun içerisinden kadınlarımızı ve gençlerimizi kurtarmak olmalıdır. Türkiye’nin geleceği kadınlarımızın ellerindedir. Çünkü sizler yarınların Doktorlarının, Mühendislerinin, Siyasilerinin, İdari makam sahibi olacak kişilerinin anneleri ve kız kardeşlerisiniz.İşte bunun için kadınımızın önemi çok büyüktür.Bu nedenle de her alanda ö  öncelik kadınlarımıza tanınmalı ve eşit olmaları mutlaka sağlanmalıdır,dedi…