Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), tarafından Beyaz İnci Düğün Salonu’nda düzenlenen kahvaltıya katılan AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Cahit Özkan, iş adamları ile bir araya geldi. Milletvekili Adayı Özkan, ekonomik istikrarın Türkiye’nin büyümesinde olmazsa olmazlar arasında olduğunu söyledi. AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Cahit Özkan, “Ülkemiz bir seçim sürecinin içine girdi. Ben bunu bir hukukçu olarak seçimden ziyade bir referandum olarak görüyorum. Referandumda iki tercihli oy kullanılır ‘evet’ ya da ‘hayır.’ 13 yıllık süre zarfında AK Parti hükümetimizin ortaya koymuş olduğu ekonomik istikrar kalkınma ve refah yolunda bir Türkiye olarak yapılan mücadeleler ve çalışmalar milletimizde teveccüh görmüştür. Özellikle ekonomi dünyasının dikkatini çeken bu kalkınma süreci tamam mı, devam mı sürecine girmiştir. Her bitkinin bir eko sistemi vardır. Her bitki her yerde yetişmez. Ekonomik olarak bir ülkenin hedeflerini tutturabilmesi için belirli koşullar gerekir, bunların başında da istikrar gelir. 1 Kasım onun için istikrarın oylanacağı bir seçim olacak” dedi.

“Milletimize inanıyor ve güveniyoruz”
Türkiye ekonomik olarak ne kadar büyüse de kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkeyi hep durağan seviyede gösterdiğini anlatan Özkan, şöyle konuştu: “Bunun nedeni bu ülkedeki istikrarsız ortamın tekrar geri gelecek olmasından duyulan kaygıydı ve nitekim 7 Haziran seçimlerinde bu tablo ile karşılaştık. Bankalar seçim süreçlerinde anketler yaptırırlar ve çalışmadan üretmeden kazanan faiz lobileri bir gece bankalardaki paralarını ikiye, üçe katlayarak milyon dolarları ceplerine indirirler. 1 Kasım seçimlerinde tablo tekrar 7 Haziran sonrası gibi olursa ekonomik olarak daha büyük sıkıntılar bizi bekliyor. Bu ülkede 50 ile 60 yılları arasında yakalanan istikrarın 60 ile 80 yılları arasında oluşan koalisyonlarla nasıl yok edildiğini gördük. Biz milletimize inanıyor ve güveniyoruz. 1 Kasım virajını bu millet çok rahat atlatacak. Ülke olarak istikrarlı bir şekilde geleceğe yürümek istiyorsak bu ekonomik olarak güçlü bir Türkiye ile olacak.”

İş dünyasından istikrar için destek istedi 
AB’nin kuruluş felsefesine bakıldığında net bir gerekçe olduğunun görüldüğünü ifade eden Özkan, “Amerika’da bir tır eyaletler arasında saate 90 kilometre hızla hareket ederken, AB’de bir tır Danimarka’dan, İtalya’ya saate 15 kilometre hızla gidiyorsa sizin ekonomik olarak Amerika ile yarışmanız mümkün olmaz. AB bu yüzden kurulmuştur. Bizde Türkiye olarak etrafımızdaki ülkelerin barış sürecine girmesiyle Denizli’den çıkan bir tır Irak’a, Suriye’ye ve bütün Ortadoğu’ya gidebilecek. Bu ekonomik konjonktürde mücadele edebilmek için eşit şartlarda mücadele edeceğiz bunu da yolu istikrardır. Ben iş dünyasından bu nedenle 1 Kasım seçimlerinde ekonomik istikrara oy vermelerini istiyorum” dedi.