AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Denizli kent merkezinde bulunan konfeksiyon atölyelerini ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi. Nutek, Gizem, Enes, Begüm ve Nur Tekstil’de çalışanlarla kucaklaşarak, AK Parti Seçim Beyannamesi’nde yer alan projeleri anlatan Milletvekili Adayı Tin, kayıt dışılığın önemli bir nedeni olan çalışma hayatındaki katılıkları azaltarak, istihdamın gelişimine sağlıklı bir zemin oluştururken, işletmelerin rekabet gücünün de artırılacağını belirtti. Kıdem tazminatı sistemine değinen Tin,"Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla sosyal taraflarla diyalog içinde mevcut durum tespiti ve mevzuat çalışması yapacağız. Mevzuat düzenlemesi yaparak fazla çalışma sürelerinin aşılması halinde gereken yaptırımın uygulanmasını sağlayacağız" dedi. Özel sektör işletmelerinde eğitim birimleri kurulmasına yönelik vaatlerden bahseden Tin, "Özel sektör, meslek kuruluşları ile işçi ve işveren kuruluşlarının meslek eğitimi vermelerini özendireceğiz" diye konuştu.

Çalışan emekliden prim kesilmeyecek


Milletvekili Adayı Tin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim derdimiz 1 Kasım seçimlerinden sonra öncelikle işçimizin ücretinin 1300 lira olarak belirlenmesi. Bunu yaparken de Türkiye ekonomisindeki dengeleri gözeterek yapıyoruz. Sonrasında çalışan emeklilerimizde kesilen prim bundan sonra kesilmeyecek. Yine aynı şekilde emeklilere biz 7 Haziran’dan sonra 100 lira vermiştik. Biz o 100 lirayı 7 Haziran’dan önce vaat ettik. 1 Kasım’dan sonra yine 1200 lira emeklilerimize ek ödeme vereceğiz.” Gençlere yönelik çalışmaları anlatan Tin, “Çok güzel çalışmalarımız var. Gençlerimizin istihdam sağlayabilmesi ve yeni iş kurabilmesi için 50 bin liralık hibe ve 100 bin liralık faizsiz kredi veriyoruz” dedi.

Gençler çeyiz hesabı ile desteklenecek


Yeni dönemde gençler için başlatılacak “çeyiz hesabı” uygulamasını anlatan Tin, “Örneğin 10 bin lira çeyiz parası biriktirdiniz, diyoruz ki ‘2 bin lira da bizden.’ Ev alacak emeklilerimize yüzde 15 destek veriyoruz. Örneğin 100 bin lira biriktirdiniz, 15 bin lira devlet verecek. Ailenin ve çocukların ekonomik ve sosyal hayatın fırsatlarından yararlanmaları, olumsuz etkilerinden korunmaları için bir dizi eylem belirledik. Bu kapsamda sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşacak olan Aile Sosyal Destek Programını (ASDEP) hayata geçiriyoruz” dedi. Milletvekili Adayı tin, daha sonra çalışanlarla sohbet ederek dertlerini dinledi.