CHP Milletvekili Kazım Arslan, “Uluslararası anlaşmaların yapılması ne kadar önemli ise takibi de o denli önemlidir. Çünkü ülkemizin menfaatleri olan özellikle uluslararası anlaşmaları genelde onaylıyoruz ancak bu anlaşmalar ülkemize ne getiriyor, bizden ne götürüyor; bunun hesabını iktidar olarak çok iyi yapmadığınızı özellikle belirtmek istiyorum. 
Anlaşmalarda ve uygulamalarında, dış ticaret ve uluslararası ilişkilerde karşılıklılık esası çok önemlidir.

ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER ALEYHİMİZE İLERLİYOR

İmzaladığımız uluslararası sözleşmelerin genelde aleyhimize geliştiğini görüyoruz. İthalatımız her gün biraz daha artıyor, Denizli ve Türkiye genelindeki son verilere baktığımızda ihracatımız azalıyor, dolayısıyla, dış ticaretimiz açık veriyor. Bunun yanı sıra cari açığımız büyümeye devam ediyor. Bunları azaltmak için ülke ihtiyaçlarımıza yönelik olarak yapılacak yerli yatırımlara öncelik vermeli, ihracatımızı artıracak önlemleri de alarak uluslararası ticari anlaşmalarımızın ülke menfaatlerine en uygun şekilde uygulanmasına ve karşılıklı menfaatlerimizin en üst noktada tutulmasına olanak sağlamalıyız.

YERLİ ÜRETİME ODAKLANMALIYIZ

İthalatımızı azaltmak için özellikle yerli üretimi daha çok teşvik ederek ülkemizde yerli sanayiyi geliştirmeliyiz.
Ekonomik krizle birlikte sanayicimiz, üretimin üzerindeki yüklerin çok ağır olması sebebiyle, bugün çalışmakta maalesef zorluk çekmektedir ve birçok iş yeri kapanma noktasına gelmiştir. Bazı iş yerlerinde işçi çıkarılmaya başladığını gözlemlemekteyiz. Bu nedenle, eğer siz sanayiciye, yatırımcıya para kazandırmadığınız ve maliyetlerini aşağıya çekmediğiniz takdirde bu ülkede ne yatırım ve üretim, ne de istihdam ve ihracat artacaktır.

YATIRIMLAR İÇİN TEŞVİK VE İNDİRİMLER ŞART

Yatırımlar için öncelikle vergi indirimlerinin yapılması ve teşviklerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bir sanayici olarak, gittiğim her bölgede sanayicinin mevcut durumu zorla taşıdığını, yeni bir yatırım yapma şevkinin kalmadığını, artık durumu kurtarmak için bir gayret içinde olduğunu görüyorum ama sanayicimizin, iktidarın değişik baskıları sebebiyle ses çıkaramadığını açıklıkla söylemek istiyorum.
Sanayicimiz ve yatırımcımız, bankaya da borçlu olması sebebiyle şikayetini fazla dile getirememektedir.

TRT KATILIM PAYI VE ELEKTRİKTE KDV SIFIRLANMALI

Gerçek ve tüzel kişi işletmelerinde hiçbir ayrım yapılmaksızın enerji bedellerinden eşit şekilde KDV'nin sıfırlanması gerekiyor. Ayrıca, işletmelerin, üretimin üzerindeki yüzde 2’lik TRT katılım payının kaldırılması yoluyla maliyetin aşağıya çekilmesi gerekiyor.
Bu sayede üretimi artıracak, sanayicinin önünü açacak bir adil teşvik sisteminin oluşturulmasına büyük bir ihtiyaç bulunmaktadır. Üretimde haksız rekabete yol açacak, adil bir teşvik sistemiyle bütün işletmelerin faydalandığı bir yapının mutlaka uygulamaya geçmesi gerekmektedir. Sanayici için daha çok nitelikli elemanların yetiştirilmesi konusunda mesleki eğitimin artırılması ve meslek edindiren okulların çoğaltılması da ihtiyacımızdır.

RUSYA KRİZİNİN FATURASINI ÜRETİCİ ÖDÜYOR

Sanayi kuruluşları, yatırımcılar, ihracatçılar bu kadar yüksek maliyetler altında zorlanırken, mevcut iktidarın uyguladığı yanlış dış politikanın faturası sanayicimize ve ihracatçımıza çıkmaktadır. Bugün, Rusya krizinin turizm, tarım, inşaat, ulaştırma alanlarında ülkemizi 8,5 milyar dolara yakın bir zarara uğrattığı da açıkça ortadadır.
Komşularımızla ilişkilerimizin bozuk olması nedeniyle, yine komşularımızla alışverişlerimizin ve ihracatımızın da en aza indiğini görmekteyiz.
Onun için üretime ve yatırıma dayalı kalkınma modelini ülkemizde öne çıkarmalıyız. Gerçekçi bir kalkınmayı gerçekleştirmek istiyorsak yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı artıran, her alanda bu çalışmaları yapan bir çalışmayı gerçekleştirmek durumundayız.

MECLİS NELER YAPMALI?

Yeni bir sanayileşme modelini yaratmak için, bizim, Meclis olarak yasal düzenlemeleri yapma görevimiz vardır. Bunun için, yatırım ve üretimi, istihdamı artırmak için sanayici ve ihracatçının KDV iadelerinin ve mahsup işlemlerinin hızla yapılması, elektrik üzerindeki KDV'nin sıfırlanması, TRT katılım payının alınmaması gerekmektedir. Üretimin önündeki mali yükleri kaldırmak adına, peşin vergi uygulamasından vazgeçilmeli, damga vergisi alınmamalıdır.”