AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi. Şahin Tin, “Türk Ceza Kanunun 299’ncu maddesin de yer alan “Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” hükmünün iptal edilerek karanlık güçlerin sözde aydın geçinen hizmetkârlarının Cumhurbaşkanına hakaret özgürlüğü getirilmesini talep etmeleri, devlete ve millete karşı karanlık duruşlarının dışa vurumudur. 

Cumhurbaşkanlığı makamı, devleti ve milleti temsil makamıdır. İfade özgürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret etmekle olmaz. Cumhurbaşkanına hakaret şahsa değil makama bir hakarettir. Ancak milli iradeyi yok sayan zihniyetler, Cumhurbaşkanına hakareti ifade özgürlüğü olarak niteleyebilir. Bu konuda ifade özgürlüğü isteyen sözde aydınların artık kafalarını gömdükleri karanlık dehlizlerden çıkartarak bu ülkenin temel değerlerini ve milli iradenin yok sayılamaz gücünü görme vakti gelmiştir. 

Karanlık güçlerin sözde aydın geçinen hizmetkârları, ifade özgürlüğü değil hakaret özgürlüğü istiyorlar. Cumhur ile başkanı aynıdır, asla ayırmak söz konusu olamaz.“Yok efendim Cumhurbaşkanını değil Erdoğan’ı eleştiriyoruz” diyerek aslında asıl niyetlerini gizlemeye çalışıyorlar. Oysa bu tarz yaklaşımlar necip Türk milletinin zekâsına hakarettir. Böylesine basit argümanlar geliştirenlerin “aydın” tabirini hak etmediklerini, bu vasıftan ne kadar uzak olduklarını açıkça milletimiz görmektedir.

Gelişmiş ülkelerin hukuk dünyasında eleştiri nasıl bir hak ise hakaret de bir o kadar suç oluşturmaktadır. Düşünce özgürlüğü ve eleştiri, demokratik toplumlarda vazgeçilmez bir haktır. Ancak, hakareti özgürlük sayan hiçbir hak söz konusu değildir. Bugün ülkemizde Cumhurbaşkanına hakareti hak olarak talep etmek ise sözde aydın geçinen çürümüş zihniyetin kabul edilemez bir garabet duruşudur. Kendisine saygı duymayan kitleler başkalarına saygı duymayı öğrenemezler ve öğretemez. Şu husus açıkça bilinmelidir ki, Milleti yok sayma girişimi asla hak olamaz” dedi.