15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen askeri darbe girişiminin önünün kesildiği kilit noktalardan biri olan Çardak Hava alanındaki direniş Türkiye gündemine oturmuştu. Bu süreçte destan yazan Honazlı vatandaşlar, aradan geçen 9 güne rağmen nöbeti bırakmıyor. 550 komandonun Ankara'ya gitmesini engelleyen Honaz ve Çardak halkı demokrasi nöbetinin 9'uncu gününde yine meydanlardalar.

"HONAZ HALKINI YALNIZ BIRAKMADI"
Darbe girişiminden bu yana her fırsatta Denizli'ye gelen Milletvekili Şahin Tin, temaslarını sürdürürken dün gecede Honaz'a giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Honazlılarla tek tek tokalaşan ve sohbet eden Tin, darbe gecesinde yaşananları anlattı. Milli iradeyi milletten başka kimsenin yıkamayacağını halkın darbecilere çok iyi gösterdiğini ifade eden Tin, Honaz halkına teşekkür ederek, er ya da geç terör örgütü üyelerinin devletin içinden tamamen temizleneceğine vurgu yaptı.

"DAHA FAZLA KAN AKMASINI ENGELLEDİK"
Tin, "15 Temmuz'dan bu yana, meydanlarda vatan nöbeti tutan yol arkadaşlarımıza selam olsun. Bir taraftan valimiz, jandarma komutanımız, devletini, milletini seven kamu görevlileriyle beraber önce Çardak Havalimanı’nın elektriklerini kestirdik. Havalimanı pistine yine Honaz ve Çardak Belediyeleri ile vatandaşlarımızın iş makinalarını, kamyonlarımızı, otobüslerimizi sıraladık ve askeri kargo uçağının havalimanına inmemesini sağladık. Bunun neticesinde halkımızın yoğun gayretiyle darbeye destek vermek üzere Denizli’den Ankara’ya gidecek olan 550 komandonun gidişini ve daha fazla kanın akmasını engelledik. Orada bulunan askerler silahlarını bırakana kadar demokrasi haykırışımızdan ve milli irademiz savunmaktan asla vazgeçmedik “dedi.

DEVECİOĞLU: "NÖBETE DEVAM EDECEĞİZ"
Süreci başından beri en iyi şekilde yöneten Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu'dafacebook hesabından bir açıklama yaptı. Devecioğlu,  "An itibariyle bu gecede meydanları, sokakları boş bırakmıyoruz. Milletvekilimiz Sayın Şahin Tin, Honaz Çarşı Meydanında Milli İradeye sahip çıkan Honaz‬lıhemşehrilerimiz ile bir arada. Milli İrade ve Demokrasi buluşmalarımızda Çardak'taki vatadanlaşlarımızla da bir araya gelmiştik. Büyükşehir Belediyesi önünde de demokrasi nöbetine katılmıştık. 23 Temmuz gecesinde yine meydanlardayız. Sayın Vekilimiz Şahin Tin'in de bu gün bizimle birlikte olması bizleri onurlandırdı. Demokrasi nöbetine sonuna kadar devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi. ‬

ÇARDAK VE HONAZ DESTAN YAZDI
Darbe girişiminde en çok ön planda duran ilçeler arasında yer alan Honaz ve Çardak, sürecin önlemesinde kilit nokta olarak gösterilen hava alanında sergiledikleri direnişle büyük alkış toplamıştı. Ak Parti İl Başkanı Filiz'de konu hakkında şunları söylemişti; " Filiz: Askeri araçların Çardak'tan Denizli'ye geleceğini duyan vatandaşların Çardak yolunu trafiğe kapatmasıyla başlayan hareketlenme Çardaklılara Honaz ve Bozkurt'tan gelen vatandaşlarında destek vermesi ile ivme kazanmıştır. Yolu trafiğe kapatarak Denizli'nin Çardak ilçesindeki hava alanına girmek isteyen askerlere gerek biz gerekse vatandaşlarımız kendilerini siper ederek giriş ve çıkışlarına izin verilmemiştir. Bu kahramanlık örneği için Saygıdeğer Çardak, Bozkurt, Honaz halkına, tüm destekçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Darbeye direnen Denizlilileri yürekten kutluyorum."dedi.