AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İlçe Belediye Başkanı Erkan Hayla, AK Parti Kale İlçe Başkanı Yılmaz Baylavlı, AK Parti Yürütme Kurulu Üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkanları ile ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve partililer katıldı. yaklaşık 500 kişinin katılımı ile yapılan toplantı sonrasında seçim startını resmen verdi. 

Kale İlçesi’nin 30 Mart seçimlerinde partiye duyduğu güven ve Başkan Erhan Hayla’ya verdiği destekten bahsederek sözlerine başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Şahin Tin, bu desteğin büyüyerek arttığını söyledi. 
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimlerin önemine işaret eden Başkan Tin, “Yeni Türkiye hedefi için 7 Haziran seçimleri yeni anayasa ve başkanlık sistemi için de çok önemlidir. Bu seçimlerde Türkiye’nin önünü açacak yeni anayasa yapacak sayıda milletvekili ya da 400 milletvekili lazım. Denizli teşkilatları olarak bizler hedefimize kilitlendik. İlçe teşkilatlarının da gayretli çalışmaları ile başarılı olacağız. 13 yıl önceki Türkiye’yi vatandaşlarımız unuttu. O yılları hatırlatıp hizmetlerimizi iyi anlatmamız lazım. Bunu yapacak olan da hep birlikte bizleriz. Kale İlçemizden çok memnunuz. İlçeler arasındaki yarışta birinci olma ve yüzde 75 oy hedefini canı gönülden destek veriyoruz.  Kale gibi sağlam olacak, birlik beraberlik içinde hedefe koşacağız” dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale’de ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi olarak el ele büyük projelere imza atmaya başladıklarını ifade ederek konuşmasına başladı. Başkan Zolan, “1 yılımız dolmadan Kale Belediye Başkanımız Erkan Hayla ile İlçede önemli hizmetlere imza atmaya başladık. İşbirliği çerçevesinde Kale İlçemizi kalkındırmak için çalışacağız. Kale ilçemizin önemli eksiklikleri tamamlandı. Bu işimizin bittiği anlamına gelmez. Daha yapacağımız çok büyük hizmetlerimiz var. Kale İlçemiz bizim için önemli bir ilçe. Sizler bizlere destek verdiniz. Bizler de sizler için elimizden gelenin fazlasını yapmaya kararlıyız” dedi. 

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, İlçede hayata geçirilecek projeler hakkında bilgiler verdi. Hayla, “Kale İlçemizin geleceği çok güzel olacak. İlçemizde hayata geçireceğimiz projeler ile ilgili önemli mesafeler aldık. Temellerimizi hep birlikte attık. Sizlerin başını öne eğdirmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hepimiz bir olarak çalışmaya devam edeceğiz. Konut hamlemiz başladı. İlçemize spor sahası yaptık” dedi. 
Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Yılmaz Baylavlı, Kale ilçesi olarak hedeflerinin yüzde 75 oy almak olduğunu ifade ederek bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü, Denizli’de en yüksek oyu almakta kararlı olduklarını açıkladı. Toplantının son bölümünde muhtarlarla bir araya gelindi. Muhtarlarla bilgi alışverişinde bulunuldu. Öte yandan toplantılar, İl başkanlığının bu günkü programı Çal ve Çivril ilçelerinde devam edecek.