Adalet ve Kalkınma Partisi’nde hafta sonu temayül yoklaması heyecanı yaşandı. Milletvekili aday adaylarının heyecanlı saatler yaşamasına neden olan teşkilat içi temayül yoklamasına İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, Kadın Kolları Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şule Tunalı, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Enis Bahadır gözlemci olarak katıldı. Saat 10.00’da başlayan ve 16.00’da sona eren temayül ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan ve temayül yoklamasının coşku içinde geçtiğini ifade eden AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, “Denizli il teşkilatımız ve Denizli milletvekili aday adaylarımız ile beraberiz. 19 ilçemizin ve belde teşkilatlarımızın asil üyeleri ve delegelerimiz ile beraber temayül yoklaması yapıyoruz” dedi. 

SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ
“Burada çok güzel bir heyecan var. Mutlu bir atmosfer var” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Tin, “Bu heyecan, coşku ve teşkilat bilinci ile 7 Haziran seçimlerinde Denizli’de koymuş olduğumuz 5 milletvekili ve yüzde 60’lık oy oranına çok rahat ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu anlamda bir endişemiz söz konusu değildir. Teşkilat mensuplarının yüzlerinin güldüğünü gördüm. Öncelikle milletvekili aday adaylarına başarılar diliyorum. Temayülden sonra anket çalışması yapılacak. Parti büyüklerinden yorumlar gelecek. Sivil toplum kuruluşlarından görüşler yansıyacak. Genel merkezimiz tarafından mülakatlar yapılacak. Böylelikle aday adaylığı süreci tamamlanıp, adaylık bölümüne geçilmiş olacak. Birlik ve beraberlik içinde bu süreci hep birlikte başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum. Şimdiden tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma gösterecekleri çaba ve gayretlerinden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, başarıyı birlikte yapacağımız koordineli çalışmalarla elde edeceğiz” dedi. 

GENEL SEÇİMLERDEN UMUTLU KONUŞTU
Komisyon Başkanı Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, temayül yoklamasının hayırlara vesile olmasını temenni etti. “Denizli bizim için çok önem verdiğimiz bir ilimiz” diyen Kinay, “Vatandaşlarımız, 30 Mart seçimlerinde neredeyse yüzde 90 başarı yakalanarak emaneti AK Parti’ye verdi. Benzeri bir sonucun genel seçimlerde de olacağını düşünüyor ve bekliyoruz. Temayül yoklaması son derece nezih bir ortamda geçiyor. Teşkilatın tamamı temayülde oy veriyor. Aday adayları da gayet olumlu ve güzel çalışmışlar. İzlenimlerimiz gayet güzel. Benim üçüncü dönemim. Üç dönem içinde dokuz seçimi geride bıraktık” dedi.

AK Parti’nin millet iradesi ile ülkemizi bir şekilde kalkındıran, refahı artıran bir pati olduğunu anlatan Kinay, “2015 seçimlerinde yine yüksek bir oy oranı ile yine iktidara gelecektir. Bölgemizin siyasi ağırlığının daha da artmasını arzu ediyorum. Denizli’de 7 milletvekilinden 4’ü AK Parti’den seçildi. İnşaallah bu sayı artar. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci başta olmak üzere Denizli Milletvekillerimiz Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar çok başarılı çalışmalara imza atmaktadır. TBMM’de güçlü bir performans sergiliyorlar. Diğer bütün vekiller de önemli pozisyonda görev alan isimler. İstikrar döneminin devam etmesini ve Denizli’nin daha güçlü olmasını temenni ediyorum” dedi.