Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, her il ve ilçeden aday çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, bu konuda il başkanlıklarıyla aday belirleme süreci içine girdiklerini söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. HDP olarak illeri gezerek yerel seçimlerde aday olacak kişileri belirlemeye çalıştıklarını belirten Tüzel, "Denizli’de güzel bir potansiyel var. Ülkemizin içinde bulunduğu durumun farkında olan, özellikle gençler partimize büyük ilgi gösteriyor. Denizli’deki adayımızı halkımızla bir araya geldiğimiz forumlarda belirlemeye çalışacağız" dedi.
Doğu illerinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adaylarının destekleneceğini ifade eden Tüzel, "HDP olarak diğer bileşenimiz olan BDP’yle Doğu illerinde ittifak yapacağız. Batı illerinde ise bizim görüşlerimize uyan adaylar belirleyeceğiz. Ekolojiye önem veren, çevre duyarlılığı olan, belediyeyi halkla birlikte yöneten, halkın sevdiği adayları belirleyeceğiz. Bu konuda elbette halkımızın istediği adayları göstereceğiz" diye konuştu.