10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylar her gün ekranlarda televizyonların kendilerine ayırdığı süre kadar konuşabiliyor. Bunun yanında adayları destekleyen siyasi partiler de programlar düzenliyorlar.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen partilerin Denizli’deki il başkanları ortak bir açıklama yaparak, Ekmeleddin İhsanoğlu için çalışmalar yapacaklarını bildirdi. 
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen partilerin il başkanları ortak bir açıklama yaptı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Demokrat Parti İl Başkanı Aykut Yıldırım, Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Turgay Urgan, Liberal Demokrat Parti İl Başkanı Lütfi Erol katıldı. Demokratik Sol Parti ve Büyük Birlik Partisi il başkanlarının mazeretleri nedeniyle toplantıya katılmadıkları belirtildi.
İl Başkanları adına konuşan MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, seçim sürecinde neden Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini anlattı. Halkın ilk defa Cumhurbaşkanını kendisinin seçeceğini belirten Yeniçeri, "Bize göre, Türkiye Cumhuriyeti, toplumun her kesimine hitap edecek birini seçmelidir. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olmalı. Hem batı hem de doğuda ağırlığı olmalı. Bayrağımızı iyi temsil etmeli. Hiç kimsenin inancıyla ilgilenmemelidir" dedi.
Yaşanacak seçimin siyasi bir seçim olmadığını kaydeden Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çünkü Cumhurbaşkanlığı makamı siyasi bir makam değildir. Son dönemde ülkemiz fazlasıyla gerildi. Tüm siyasi partiler kutuplaştı. Oysa Cumhurbaşkanlığı ağır başlılık gerektirir. En zıt fikirli siyasi partinin bile saygıda kusur etmeyeceği nazik bir üslup gerektirir. Ekmeleddin İhsanoğlu saygın bir bilim adamı ve tecrübeli bir diplomattır. Türkiye’nin önünde bir seçim var. Huzur dolu gelişmiş bir dünya ülkesi mi olacağız yoksa rüzgar ekip fırtına biçen acılı bir ülkeye mi döneceğiz. Biz huzur için seçimlerde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum."