Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Mart ayının ilk salısı olması hasebiyle gün boyu vatandaşlarla görüşmeye devam ediyor. 2015 yılının Ağustos ayından bu yana düzenlenen halk gününde, vatandaşlar sorunlarını Başkan Zolan'a aktarıyor. Belediye Başkan Yardımcıları da not alıyor.
Oturma düzeninin eleştirildiği halk gününde, derdi olanın, özel meselesi olanın herkesin önünde rahat davranamayacağı belirtildi. 

Sekizinci kez vatandaşların istek, öneri ve dertlerininin dinlediği halk günü için Başkan Zolan sabah saatlerinden itibaren tüm ekibiyle birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde vatandaşları dinlemeye başladı. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her ayın ilk salı gününü 'vatandaşlarla randevusuz buluşma' günü olarak ilan ettiklerini ve olağanüstü bir durum olmadığı sürece Denizlililerle buluşmayı sürdürdüklerini  söyledi. Başkan Zolan, "Bugün de Mart'ın ilk salı günü vatandaşlarımızın dertlerini dinlemek, isteklerini ve önerilerini almak amacıyla buradayız. Vatandaşlarımız burada randevusuz bir şekilde, 'Başkan yerinde midir? Ulaşabilir miyiz?' endişesi olmadan bizimle görüşebiliyor" diye konuştu.

"İnsanlarımız yönetimin içinde olmalı"

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bence yaptığımız en güzel işlerimizden birisi de bu Halk Günü. Çünkü vatandaşlarımızın bize ulaşabilmesi, derdini anlatması çok önemli. Biz de ona göre çözümler üretip, vatandaşlarımızın ihtiyacı olan yatırımları belirlemeye gidiyoruz. Katılımcı demokrasi adına insanlarımız yönetimin içinde olmalı. Sadece seçim öncesi değil seçim sonrası da Başkan ve diğer tüm idarecilerle iç içe olması gerektiğini düşünüyoruz. Açıkçası bugün bu duruşumuzu gösteriyoruz. Çok şükür halkımızda da memnuniyet görüyorum, her Halk Gününde daha da fazla katılım gerçekleşiyor. Onların dertlerine, isteklerine tüm ekibimizle birlikte çözüm getirme noktasına odaklanıyoruz. Buraya kadar gelip bizimle dertlerini paylaştıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum."

"Halk Günü fırsata dönüşüyor"

Halk Gününün olağanüstü bir durum olmadıktan sonra süreceğini anlatan Başkan Zolan, "Sadece Halk Gününde değil diğer günlerde de vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Sokakta, caddede, belediyede, diğer her yerde bir araya geliyoruz" dedi. Başkan Zolan, "İyi ki bu Halk Gününü yapmışız diyorum. Çünkü bizimde günlük koşuşturma içerisinde göremediğimiz, fark edemediğimiz konular olabiliyor. Vatandaşlarımızdan bilgi almak adına böyle bir gün fırsata dönüşüyor. Halk Gününü başlatmış olmaktan çok mutluyum. Gerçekten haz alarak halkımın dertlerini, isteklerini ve önerilerini dinlemek için geliyorum" dedi.