BURSA (CİHAN)- Seçim meydanlarında YGS'deki şifre ididalarını dillendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları yargıya taşınıyor. Bursa Genç Gönüllüler Derneği Başkanı Yasin Susam, Kılıçdaroğlu'nun gençlerin hayalleriyle oynadığını öne sürdü. Susam, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
    Kılıçdaroğlu'nun YGS sonrası ortaya atılan kopya ve şifre skandallarını kullanarak 1 milyon 700 bin gencin hayalleriyle oynadığını belirten Dernek Başkanı Susam, "Gençlerimizin sözde hislerine tercüman olduklarını belirtip ulusal basında söz sahibi oldukları gerekçesiyle her gün yeni bir haber yaptırıyorlar. Sınavın güvenli yapılmadığını belirtip gençlerin sifre skandalı yüzünden zor durumda bırakıldıklarını ifade ederek, LYS ve seçimler öncesi belli grupları sokaklara dökerek hak aradıklarını ifade ediyorlar. Kılıçdaroğlu, sınav öncesi sırf seçim malzemesi olsun diye biz gençleri kullanarak, televizyon ekranlarından gerek ÖSYM başkanına gerekse sınava giren genç arkadaşlarımıza yönelik kullandığı ifadeler ile sınav öncesi motivasyonumuzu ve güvenimizi sarsıyor." dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin konuyla ilgili yayınladığı reklam filmini yayından kaldırmaya çağıran Susam, Kılıçdaroğlu'nun sınavın sonuçları açıklanana kadar konuşmaması gerektiğini söyledi.         
    CHP'nin bu konuda adım atmaması halinde Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını anlatan Susam, "Söz konusu suçlamanın içeriği; kullanmış oldukları reklam filminde geçen ifadeler ve seçim meydanlarındaki konuşmalardan ibarettir. Suçlama ile ilgili karar; yapmış olduğumuz toplantıda araştırmalar ve sınava girecek olan öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda oluşturulmuştur. Son olarak tüm siyasi parti liderlerinden LYS öncesi bu söylemlerin son bulmasını rica ediyor, tüm liderlerden bu çağrımıza olumlu cevap beklediğimizi ifade etmek istiyoruz." diye konuştu. CİHAN