Seçimlere sayılı günler kala demokrasinin kalesi olarak bilinen Aydın'da nişanlı bir çift basın toplantısı düzenleyerek DYP'den belediye başkan adaylıklarını açıkladılar. M. Kıvanç Özel DYP'den Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu açıklarken, müstakbel eşi de Didim Belediye Başkan Adayı olduğunu belirtti. Didim ile Aydın'ın ortasında kalan Söke'de basın toplantısı düzenleyen çiftin seçimi kazanmaları halinde nerede ikamet edecekleri merak konusu oldu. 
Doğru Yol Partisi (DYP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Kıvanç Özel, kendisi gibi siyasetçi olan ve Ocak ayı içinde evleneceği nişanlısı Didim Belediye Başkan Adayı Hale Tan ile Söke basınıyla bir araya geldi. DYP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Kıvanç Özel; “Biz Doğru Yol’u tekrar Aydın’dan şahlandıracağız” dedi. 
DYP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Kıvanç Özel yaptığı açıklamada; “Söke bir zamanlar benim de içinde yaşadığım ve içinde acı tatlı günler geçirdiğimiz bir ilçemiz. DYP sıkıntılı günler geçirdi ama yılmadık. Bayrağı düşürmedik. Hep dik tutmaya çalıştık. Parasız pulsuz olarak Genel Başkanımız sn. Çetin Özaçıkgöz ve ekibiyle birlikte yılmadan, sıkılmadan bu davayı en ilerilere götürmenin gayreti içinde olduk. Doğru Yol bir hayat tarzıdır. Bir yaşayış biçimidir. Hele bir Aydınlı'nın bir Egeli'nin bu partiye sırt dönmesi mümkün değildir. Biz tekrar doğru yolu Aydın’dan şahlandıracağız. Bir laf vardır yiğit düştüğü yerden kalkar. Bu hizmet buradan start almıştır. Biz de çağın gerektirdiği şekilde her şeyin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Bu konuda da bütün Aydın, Söke halkına söz veriyorum. Öncelikle Söke için paylaştığımız projelerimizi en üst düzeye taşıyacağız. Söke’yi bir koordinasyon, bir dağıtım merkezi haline getireceğiz. Aydın’ı global olarak bir dünya şehri haline getirmenin gayesinde olacağız. Bununla ilgili hem bilgi birikimine hem tahsile hem de çevreye sahibiz. Allah izin verirse bunu en yakın zamanda Aydınlılara göstereceğiz” dedi.
Ege’nin önemli turizm kentlerinden biri olan Didim Belediye Başkan Adayı olan Hale Tan ise; Didim’i dünyanın tanıdığı turizm kenti yapmak üzere projelerle göreve talip olduğunu söyledi.
DYP Genel Başkan Danışmanı olarak da görev yapan M. Kıvanç Özel Kimdir? : 1966 Ankara doğumlu olan M. Kıvanç Özel, ilkokulu Van’da ortaokul ve liseyi Aydın’da okudu. Üniversite hayatına İstanbul’da işletme fakültesinde başlayan Özel, Newyork üniversitesi iş idaresi bölümünden mezun oldu. DYP Aydın Gençlik Kolları kurucu başkanlığı yapan M. Kıvanç Özel; DYP Genel merkez gençlik kollarında Genel İdare Kurul üyeliği, M.K.E Kapsülsan AŞ. Genel Müdürlüğü ve yönetim kurulu üyeliği, milletvekili danışmanlığı ve Sanayi Bakanlığı Danışmanlıkları'nda bulundu. 1999 seçimlerinde DYP Ankara 2. bölgeden milletvekili aday adayı oldu. Sonrasında çeşitli kurumsal firmalarda danışmalık yaptı. Kendi firmasını kuran M. Kıvanç Özel; Ankara gemisi ve Mavi Marmara gemilerini özelleştirmeden alarak aktif işletmesine başladı. Ticaretle uğraşan Özel; bir çocuk babası.
M. Kıvanç Özel geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde DYP Medya Danışmanı ve Didim Belediye Başkan Adayı Hale Tan ile sade bir törenle nişanlanmıştı.