AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti’nin meselesinin ekseni kayan MHP’li üst yönetici ve tepedekiler ile tamamen işgal edilen CHP gibi bir partinin üst yöneticileri olduğunu söyledi. Eroğlu, CHP’nin tamamen işgal edildiğini ve tabanıyla hiç alakasının olmadığını ileri sürdü.
Seçime az bir zaman kaldığını hatırlatan Eroğlu, “Bunları bütün kardeşlerimize anlatmamız gerekir. Geçmişte hangi partiye oy verirse versin, ister MHP tabanlı kardeşlerimiz olsun, ister CHP tabanlı kardeşlerimiz olsun, onlar da bizim kardeşlerimiz. Onların bizden bir farkı yok. Bizim meselemiz zaten onlarla değil. Onları da kucaklıyoruz. Bizim meselemiz ekseni kayan MHP’li üst yönetici tepedekiler ve tamamen işgal edilen CHP gibi bir partinin üst yöneticileridir. Dolayısıyla bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Az bir zaman kaldı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik havası içerisinde inşallah 12 Haziran seçimlerinde AK Parti yine Afyonkarahisar’da destan yazacaktır, ben buna inanıyorum.” dedi.
Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar'ın 2023 vizyonu ve hedeflerini açıkladı.
Korel Termal Otel’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ustalık döneminde, Afyonkarahisar’ın şimdiye kadar muhteşem hizmetlerin 5 katı daha fazla hizmet alacağını ifade etti. Eroğlu, “Çünkü geçmişten kalan ve hortumlanan paraların ödemesi vardı. Bankalara 50 milyar dolar para mecburen ödenecekti. Arkasından IMF’ye olan borçlar vardı. Konut Edindirme Yardımı (KEY) borçları, Zorunlu Tasarruf Fonu gibi pek çok borç ödendi. Artık yükümüzde kalktığı için Afyonkarahisar’da önümüzdeki yıllarda çok büyük hizmet alacak.” deyi konuştu.

‘MUHAEFET, SÖYLEYECEĞİ BİR ŞEY OLMADIĞI İÇİN ÇAMUR ATIYOR’
Eroğlu şöyle konuştu: “Muhalefet partilerin milletvekili adayları duyuyoruz geziyorlar. ‘Ne söylüyorlar, ne konuşuyorlar?’ diye sorduğumuz zaman, konuşacakları bir şey yok. Bizim anlatacaklarımız, yaptıklarımız var. Yapacaklarımız var, büyük hedeflerimiz var. Onların söyleyecekleri hiçbir şey yoktur. Söyleyeceği bir şey olmayınca çamur atıyor, şöyle, böyle bir takım uygunsuz sözler söylüyor. Bakın şunu da net olarak söylüyorum. Bırakın muhalefet partilerinin milletvekili adaylarının genel başkanlarının Afyonkarahisar’da bir tuğla üzerine tuğla koyma şansı, güçleri yoktur. Yapacaksak biz yapacağız. Ama burada 1 tane dahi oyun çok önemi var. AK Parti zaten birinci parti. Mühim olan en az 367 milletvekili ile Meclis'te gümbür gümbür sivil anayasayı yapacak, muhteşem açılımların ve vatandaşımızın 50 yıldır arzuladığı bir takım dönüşümleri, bir takım gelişmeleri, insan hak ve hürriyetlerinin genişlemesi ve Türkiye’nin yıldız olacak o muhteşem yatırımları yapabilmesine imkan sağlayacak bir güce ihtiyaç var. Bu bakımdan lütfen bütün Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız sizin 1 oyunuz dahi altın değerinde. Bunu unutmayın.”
Yaptıkları ve yapacakları yatırımlarla bu önemli potansiyeli, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin hizmetine sunacaklarını dile getiren Eroğlu, Afyonkarahisar’da eğitimin fiziki ve teknolojik altyapısını oluşturacaklarını söyledi.

‘1 VAKIF, 1 DEVLET ÜNİVERSİTESİ DAHA KURULACAK’
Öğrencilerin kütüphane, laboratuar, yurt, spor salonu gibi bütün ihtiyaçlarının karşılanacağını dile getiren Eroğlu, okul kompleksleri kuracaklarını belirtti. Mevcut her okulun bir spor salonu ve kütüphanesi olacağını aktaran Eroğlu, ülke genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısının en fazla 30 olacağı 2023 yılı hedefini Afyonkarahisar’da daha da aşağıya çekeceklerini ifade etti. Öğretmen sayısını 4 kat artıracaklarını dile getiren Eroğlu, Fatih Projesi kapsamında her öğrenciye
elektronik kitap verileceğini kaydetti.
Şehre Zafer Üniversitesi adıyla 1 devlet üniversitesiyle 1 vakıf üniversitesi kurulacağı müjdesini veren Eroğlu, bütün üniversite öğrencilerinin barınma problemini çözeceklerini söyledi. Ekonomiye kalifiye eleman kazandırmak için ihtiyaç duyulan alanlarda meslek liselerinin sayısının artırılacağına değinen Eroğlu, meslek edindirme kurslarının yaygınlaştırılacağını bildirdi.

‘1 HELİKOPTER AMBULANS,1 AMBULANS UÇAK AFYON’İN HİZMETİNDE OLACAK’
Herkesin ulaşabileceği bir sağlık sistemini inşa ederek, sağlıkta dönüşümü Afyonkarahisar’ın her köşesine taşıyacaklarını belirten Eroğlu, 2 Devlet Hastanesi ile 23 Aile Sağlık Merkezi açacaklarını bildirdi.
Uzman ve pratisyen hekim sayısını 5 kat artıracaklarını dile getiren Eroğlu, 99 tam teşekküllü ambulans, 3 C tipi ambulans, 1 helikopter ambulans, 1 ambulans uçağının Afyonkarahisar’ın hizmetinde olacağını söyledi. Sağlık uygulamalarında akıllı kart uygulamasına geçeceklerini belirten Eroğlu, hastane ve Aile Sağlığı Merkezlerindeki laboratuar sonuçlarını internetten yayınlanmasını sağlayacaklarını ifade etti.
Afyonkarahisar’ın, Ankara-Afyonkarahisar-İzmir ile İstanbul-Afyonkarahisar-Antalya hatlarıyla hızlı trenin de merkezi olacağını vurgulayan Eroğlu, Afyonkarahisar şehir merkezi ile Bölgesel Zafer Havaalanı arasının hafif metro ile birbirine bağlanacağını söyledi. İstanbul-Antalya otoyolu ile Ankara-İzmir otoyolunun Afyonkarahisar’dan geçeceğini aktaran Eroğlu, transit geçişler için köprülü kavşaklar inşa edileceğini kaydetti. Şehir merkezinde otopark sıkıntısını çözerek, trafik problemini ortadan kaldıracaklarını belirten Eroğlu, bütün baraj, gölet ve sulama tesislerini hızla inşa edileceğini ifade etti.

’10 ADET DAHA BAL ORMANI KURULACAK’
Afyonkarahisar için vazgeçilmez olan hayvancılığın geliştirilmesi maksadıyla yeni bölgesel hayvan borsası kuracakları müjdesini veren Eroğlu, şehrin markası olan sucuk ve haşhaş üretiminin dünya pazarlarına açılmasını sağlayacaklarını söyledi. Eroğlu, 2023 yılına kadar ilde 10 adet daha bal ormanı kurarak, bal üretimimizi yılda 10 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

‘TARIM İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK’
Şehirde yapacakları yatırımlar neticesinde tarımsal ihracatı 1 milyar dolara çıkaracaklarını belirten Eroğlu, biyoenerji, jeotermal enerji gibi alternatif enerji kaynakları potansiyelini araştıracaklarını söyledi. Şehre Botanik Parkı ile Hayvanat Bahçesi kazandıracakları bilgisini veren Eroğlu, başta konaklar olmak üzere bütün tarihi eserler restore edileceğini, Zafer Ormanı’na teleferik sistemi kuracaklarını, Afyon Kalesi’ne asansör kurarak ziyaretçi sayısını artıracaklarını bildirdi.

‘ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA HAFİF RAYLI SİSTEME GEÇİLECEK’
İşsizlik ve sosyal konular öncelikli olarak, 2023 yılında Afyonkarahisar’ın ihracatını 7 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Eroğlu, şehir içi ulaşımda hafif raylı sisteme geçeceklerini söyledi. Mermer ve Doğal Taş Müzesi ile açık hava müzesi kurulacaklarını bildiren Eroğlu, ilçe merkezlerine kapalı spor salonu ve her köye bir futbol sahası inşa edilecekleri bilgisini verdi. CİHAN