NİĞDE (CİHAN)- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye ne zaman bir ilerleme kaydettiyse, bunun siyasi istikrar ve güven ortamında gerçekleştiğini söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Niğde'nin Bor ilçesinde iş adamları ve esnafla buluştu. Esnaf ve İş adamlarına seslenen Bakan Ergün, 2002 yılında göreve geldiklerinde birbirine girmiş olan makro dengelerin yerli yerine oturtulabilmesiyle Türkiye’nin önünün açıldığını ifade etti. Ergün, ekonomik dengelerin olumsuz bir tablo çizdiği, o dönemdeki enflasyon rakamlarıyla açıkça ortada olduğunu ifade etti.
Geçmişte yaşanan kaoslarla, kısa ömürlü hükümetlerle, çok partili koalisyonlarla, anarşiyle ve erken seçimlerle Türkiye’nin büyük zaman kayıplarına ve ekonomik kayıplara uğradığını belirten Ergün, AK Parti iktidarıyla Türkiye’de ilk kez hem siyasi hem ekonomik istikrarın sağlandığını kaydetti. Ergün, şöyle dedi:
"İşletme kurmak isteyen esnafa 0 (sıfır) faizle 4 vadeli 70 milyara varan krediler veriyoruz. İş kurmak isteyen esnafımız, iş adamımız bu verilen destekten yararlanacaklar. Geçenlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasını dinledim. Aynen şunları söyledi; 'Ben hava yoluyla yolculuğu sevmiyorum mitinglerime karayoluyla gidiyorum, bu duble yollar çok güzel olmuş.' diyordu. AK Parti'nin bu memlekete bir şey yapmadığını söyleyenler yollara baksın, TOKİ'lere baksın en önemlisi de ekonomiye baksın. Biz kimileri gibi yapamayacağımız işleri milletimize anlatmıyoruz. Yapacağımız işleri milletimize anlatıyoruz. AK Parti, bu seçimlerde tıpkı Elazığ'da, Aksaray'da olduğu gibi Niğde'den de bütün vekilleri alacak bir sonuç bekliyor. İstikrar sürsün Niğde büyüsün." CİHAN