AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sezer Cihan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'yla Gaziantep'te buluşmasının ardından Denizli'ye döndü. Aday adaylığı sürecindeki çalışmalarına ziyaretlerle devam ediyor.

Sabah saatlerinde ekibiyle birlikte harekete geçen Cihan, İstiklal Caddesi'nde esnafları ve vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet etti, onların dertlerini dinledi. Cihan ikinci olarak Doktorlar Caddesi'ndeki Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR)'ni ziyaret etti. Burada dernek başkanı Öztürk Özkan ve arkadaşları tarafından karşılanan Cihan uzun süre sohbet etti.

ENGELLİLER İÇİN PROJE OFİSİ KURACAĞIZ


GÖRBİR Dernek Başkanı Öztürk Özkan, "Sezer Cihan ismini, Kent Konseyleri Birliği'nin Engelsiz Kentler Çalıştayı'na katılmak için gittiğimiz Gaziantep'te duyduk. O şehrin tarihi ve kültürel değere sahip mekanlarını gezdik. Bu çalışmaların başında Denizli'den sizin olduğunuzu duymak bizi gururlandırdı. Sizden aday olmanız ve sonra da başkan olmanız halinde iletişime açık olmanızı istiyoruz." dedi. İnsanlara yapılan hizmetin aynı zamanda engelliye de yapıldığını belirten Özkan, engellilerin spor yapma imkanlarının arttırılması gerektiğini de ifade etti.

Görmeyenleri dinleyen Sezer Cihan, "Denizli'yi engelsiz bir kent haline getirmek için projelerimiz, birikimimiz ve tecrübemiz var. Çünkü bunu 9 yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yaptık. Fırsat verilirse Denizli için de en iyisini yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Engelliler için bir proje ofisi oluşturacağız. Engellilerle ilgili bir karar alınırken istişare ederek karar vereceğiz. Mesela engellilerden bir gurubu yurt dışına göndereceğiz. Orada engelsiz yaşam için yapılanları yerinde görüp, bizlere aktaracaklar biz de aynısını memleketimize yapacağız. Denizli'de bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla daima iletişim içinde olacağız." dedi.

Görüşme sonrası AK Parti Aday Adayı Sezer Cihan'a, görmeyen üyelerin yaptığı mozaikli saat hediye edildi.

BABADAĞLILAR ÇARŞISI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Sezer Cihan Denizli'nin en işlek iş merkezlerinden biri olan Babadağlılar Çarşısı'nda esnafları ziyaret etti. Onlardan görüş aldı, yapabileceklerini anlattı. Babadağlılar Çarşısı'nı yerli ve yabancı turistlerin ziyaret etmeden gidemeyecekleri bir mekan haline getirmek istediklerini söyledi.

Cihan, esnaf ve vatandaşları ziyaret etmeye devam edeceğini bildirdi.