DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Denizli İl Başkanlığı seçimleri için Denizli’ye geldi. DSP binasında 109 delegenin oy kullandığı kongrede Sevgi Kıyak tek aday olarak yeniden il başkanı seçildi.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker, tüm Türkiye’yi dolaşarak halkın nabzını yokladıklarını söyledi. Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirten Türker, çıkış yolunun ise DSP olduğunu kaydetti. Türkiye’nin iç ve dış siyasette ne yaptığını bilmediğini ifade eden Türker, "DSP’ye eskiden de kimse şans vermiyordu. Bizler çalışarak partimizi iktidara taşıdık. Ülkemiz her geçen gün kötü yönetiliyor. Bizler yeniden tıpkı kurulduğumuz günlerdeki gibi heyecanlı ve inançlı çalışırsak partimiz yeniden güzel günler görecektir. Yapılan araştırmalarda halkın yeni arayış içinde olduğunu görüyoruz. Yeni arayış içinde olanların da ilk tercihi her zaman DSP’dir. Biz hem soldan hem sağdan oy alan partiyiz. Kendimizi halka iyi anlatırsak özgürlüklerin sonuna kadar yaşandığı bir Türkiye’yi hep birlikte yeniden inşa ederiz" ifadelerini kullandı.
CHP’nin halkın isteklerinden uzak bir politika sergilediğini kaydeden Türker, şöyle konuştu:
"CHP’nin içeride ve dışarıdaki hali ortada. Biz halka umut olmak istiyoruz. Yerel seçimlerde hiçbir parti ile ittifak yapmayacağız. Yaparsak da bu bizim çatımız altında olacaktır. Çok güzel bir örgütlenmemiz var. Her il ve ilçeden aday çıkaracağız. Birçok yerde kazanmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. İl kongrelerimizi tamamladığımızda tamamen yerel seçimlere odaklanacağız."
DSP Genel Başkanı Masum Türker, daha sonra DSP Denizli il yönetimiyle toplantı yaparak yerel seçimlerde izlenecek stratejiyi anlattı.