MUĞLA (CİHAN)- DSP Genel Başkanı Masum Türker, partilerinin kurucusu merhum Bülent Ecevit’in yaptığını yapacaklarını, hiç kimseye boyun eğmeyeceklerini ve doğruları söylemeye devam edeceklerini belirtti. Türker, “Atatürk’e karşı cephe açan CHP bile olsa kendisine gelmesi için onun Türkiye’nin bölünmesine imkân veren özerklik hakkını kullanmasına da müsaade etmeyeceğiz. Yeter ki Parlamento'da olalım, halkın sesini taşıyalım. Muğlalıların bu seçimde en doğruya, en hakkı olana, işsizliği sona erdirecek, yoksulun yanında yer alacak, insanlara iş verecek partiye oy vereceğini umuyorum. Bizim halkımıza güvenimiz sonsuzdur.” dedi.
Seçim çalışmalarına Muğla ve ilçelerinde devam eden Türker, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. İktidar ve muhalefet liderlerinin, ülkenin gerçek meselelerini konuşup çözmek yerine Hacivat-Karagöz misali birbirlerine laf attığını öne sürerek, “2023 vizyonundan bahsediyorlar. 1923’te olmayanın, 2023’te vizyonu olmaz. 1923’teki cumhuriyetin değerlerine 'hayır' diyenlerin, 2023’te cumhuriyeti büyütmek çağdaş vizyonu değildir. O nedenle iktidar değişmelidir ama bu, herkesin söylediği gibi oyların bir partide toplanmasıyla değil, Parlamento'ya dördüncü bir partinin girmesiyle olur. AKP’nin 60 ile 65 arasında milletvekili azalır, artık iktidar olmaktan kurtulur. Yeni bir partiye ihtiyaç var, DSP olarak buna talibiz.” şeklinde konuştu.
İngiliz The Economist dergisinin CHP’ye oy istemesine de tepki gösteren Masum Türker, “Sorun kendi kendinize, yabancılar bu kadar mı iyi tanıyorlar ülkeyi? Yoksa herkesi etkilemek için mi söylüyorlar? Mustafa Kemal Atatürk der ki, ‘Hiçbir ülke, bağımsızlığını yabancıların planlarıyla, yabancıların tavsiyesiyle, onların desteğiyle kazanmamıştır.’ Tarihte böyle bir vaka yoktur. Yabancılar olsa olsa kendilerine yardakçılık yapacak, ülkeyi bir sömürge haline getirecek insanlar ister. Allah bize yabancıların desteğiyle bir iktidarı nasip etmesin. Bizim iktidarımız yalnız halkın desteğiyle olsun, diyet borcumuz halka yönelik olsun.” dedi.
DSP Genel Başkanı Türker, CHP’nin Zonguldak 1. sıradan, Ergenekon davası sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı milletvekili adayı yapmasını da isim vermeden eleştirdi: “Ecevit bu ülke için kendi kaderini bile tayin eden ve öldürmeye çalışanların varlığına rağmen hangi yolda yürüdüyse biz de o yolda yürüyeceğiz. Ecevit’e vasi tayin eden ve edilmesi için hastaneye başvuran, hastalığında ölümüne sebep olacaklar, neden CHP’den aday gösteriliyor? Bunları herkes düşünsün. Türkiye’nin kurtuluşu, ulusal değerlerine değer veren ve ulusal duruşundan asla ödün vermeyen partidedir. DSP olarak bunu yapacağız.” CİHAN