Denizli Diş Hekimleri Odası geçtiğimiz Perşembe günü üyelerine Nisan ayında yapılacak referandum için üyelerine ‘hayır’ kampanyasıyla ilgili bir mesaj attı. Atıla mesajda; “16 Nisanda yapılacak olan referandumda ‘Hayır’ çalışması yapmak isteyen meslektaşlarımız ismini odaya yazdırılması rica olunur” denildi.

Atılan bu mesaja ilk tepki Diş hekimi Abdullah Sefa Dalbudak’tan geldi. Türk Diş Hekimleri Birliği’nin (TDB) ve buna bağlı odaların ağız diş sağlığı hizmeti sunan 26 bini aşkın diş hekiminin ortak sesi ve diş hekimliği mesleğinin Türkiye’deki sözcüsü olan Anayasal bir kuruluş olduğunu hatırlatan Dalbudak, “Birlik kuruluşları amaçları dışında faaliyette bulunamazlar. Diş Hekimleri odası kanuna aykırı hareket etmiştir.  Denizli Diş Hekimleri Odası’nın taraf olarak tüm üyeleri adına odamızı bir siyasi düşüncenin arka bahçesi yapmaya kimsenin hakkı yoktur.” dedi.

Oda imkânları kullanılarak atılan mesajın yasal ve etik olarak uygun olmadığını vurgulayan Dalbudak, “Senin kamu imkanlarıyla attığı mesaj seninle aynı düşüncede olmayan odaya aidat ödeyen ben ve benim gibi düşünen meslektaşlarımızın haklarını ihlal etmiştir. Oda üyesi olarak bir kısım meslektaşlarla bizde Türkiye’mizin bölgede ve Dünyada güçlü bir devlet olma yolunu açacak bu Anayasa değişikliğine ‘Evet’ diyoruz. Oda imkânlarının siyasi düşüncelere alet edilmesine her daim karşı duracağımızı buradan ilan ediyoruz.” İfadelerini kullandı.