Eylül ayında Denizlispor’un hissedarı  olduğu Doğa Koleji’nin bulunduğutaşınmazın imar vasfını Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi,  özel eğitim alanından konut ve ticari alana dönüştürmüştü. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHPGrup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, değişiklikle Denizlispor’un borç batağından kurtulacağının ifade edildiğini ancak yerin 32 tane daha hissedarı olduğunu öğrendiklerini söyledi.Bu durumdan Denizlispor’un kazançlı çıkmayacağını ve kamuoyunun yanıltıldığını  ileri süren Garip, imar değişikliğini yargıya taşıyacaklarını duyurdu. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip,Denizli Büyükşehir Belediyesinin Eylül ayı gündeminde oylaması yapılan,  Denizlispor Kulübü’nün  hissedarı  olduğu  ve halen Doğa Koleji’nin bulunduğu  taşınmazda yapılan imar değişikliğini yargıya taşıyacaklarını söyledi.
Konunun Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldiğinde Denizlispor’un menfaatleri için olumlu baktıklarını kaydeden Garip,  “Konu Mecliste önümüze  geldiğinde Denizlispor’un içinde bulunduğu borç batağından kurtulabilmesinin tek şartı olarak bu taşınmazda imar vasfı değişikliğinin yapılması gerektiği ifade edildi. Denizlispor tarafından bu taşınmazın satılarak kasasına para girdisinin sağlanacağı ve bu şekilde Denizlispor’un borç batağından kurtulacağı ifade edildi. Ancak konuyu araştırdığımızda, söz konusu alanda imar planı değişikliği düşünülen taşınmazın tamamının Denizlispor kulübüne ait olmayan, bu dernekle beraber 32 tane hissedarı bulunan bir taşınmaz olduğunu gördük.  Bu taşınmaza ilişkin 2005 yılında Denizli  1 Sulh Hukuk Mahkemesinde Denizlispor kulübü  tarafından ortaklığın giderilmesi davası açılmış, açılan dava,  19 Mart 2009 tarihinde karara bağlanmıştır. Mahkemece verilen kararda taşınmazın satış yolu ile ortaklığın giderilmesine karar verilmiştir.  Raporu incelediğimizde  2008 yılında mahkeme tarafından bu taşınmaza ilişkin yaptırılan kıymet takdiri raporunda bilirkişi tarafından taşınmazın arsa ve bina değerinin 2.885,481 TL olarak  belirlendiğini   gördük” dedi.

“BU DURUM DENİZLİSPOR’UN MENFAATİNE DEĞİL”
Söz konusu yerin satışında Denizlispor’un hiçbir menfaat elde edemeyeceğini dile getiren Garip, “Buna göre mahkeme tarafından bu taşınmaz önümüzdeki günlerde 2.885,481 TL bedel üzerinden satışa çıkacak.  Denizlispor kulübünün taşınmazdaki hisseleri üzerinde ise bir çok haciz bulunmaktadır. 
Bu hacizler sebebiyle Denizlispor kulübünün bu satıştan hiçbir gelir elde edemeden paranın icra dosyalarına gitme ihtimali büyüktür. Ben  Denizlispor’a bu haliyle satıştan hiçbir fayda gelmeyeceği görüşündeyim. Söz konusu satıştan bazı rant çevrelerinin nemalanacağını düşünüyorum. Bu taşınmazın bugünkü piyasa değeri en az 5-6 milyon TL civarındadır.  İmar planı değişikliğinin kesinleşmesi halinde ise taşınmazının değeri en az 20 milyon TL  edeceğini düşünüyorum” diye konuştu. 

“DEĞİŞİKLİK DENİZLİSPOR İÇİN YAPILMADI”
İmar değişikliğinin Denizlispor’un menfaati için yapılmadığını ileri süren Garip, “İmar planında öngörülen değişikliğe göre taşınmazın özel eğitim alanı vasfının ortadan kaldırılarak %50 konut, %50 ticaret alanı şekline dönüştürüldü.  Yapı yapılacak alana sınırsız kat yüksekliği verildi. Bu parselin yanındaki  parsellerde ise 2’şer- 3’er katlı müstakil ev ve villalar yer almaktadır.  Söz konusu  plan değişikliğinin ihalede   taşınmazı  satın alacak olan kişiye özel bir düzenleme olarak görüyoruz. Asıl piyango Denizlispor’a değil,  taşınmazı piyasa değerinin çok altında satın alacak olan kişiye vuracaktır. Ben bu yerin bir takım rant çevrelerine peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğim ve konuyu yargıya taşıyacağım.  Bizim amacımız, Denizlispor’a zarar vermek değildir. Tam tersi, Mahkemece taşınmazın değerinin yeniden hesap edilmesi ve yeniden bilirkişi raporu hazırlanması konusunda yasal mücadele yapmaktır. Tek amacımız yerin değerinde satılması ve Denizlispor’un kasasına daha fazla para girmesidir” diye konuştu.