Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin Heimtextil Fuarı değerlendirme toplantısında söylediği ’Denizli'de bazı şirketlerle ilgili batacak söylentilerini duyuyorum. Bunları her yerde takip ediyorum. Her biriyle, bütün bankalarla, hepsiyle de gerekli görüşmeleri yaptım.” açıklamasını gerçeklerden uzak bulduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Melike Basmacı; “Türkiye’de her gün bir çok büyük firma iflas erteleme istiyor. Denizli Tekstili’nde yüzde 23 düşüş var. Denizli sanayisi durma noktasına geldi. İşsizlik çığ gibi büyüyorken, AKP milletvekilinin ‘ben bankalarla görüştüm probleminizi çözüyoruz’ demesi sanayici kanadında memnuniyet uyandıracak, sorunlarını çözecek bir girişim değildir.” dedi.
Basmacı, Denizli’de sadece tekstili değil, diğer sektörlerin de büyük sarsıntı yaşadığını söyledi. Basmacı, “Türkiye Cumhuriyeti, bizimle  ticaret yapan  yakın komşularıyla  sınırlarını kapattı. Diplomatik ilişkileri bitirdi. İhracat hızla düşüyor. Vatandaşlarımız, yarınından umutsuz hale geldi. AKP milletvekili çıkmış, “Ben her yerle görüştüm, sakın batmayın.” diyor.
Böyle bir siyaset anlayışı,  böyle politika olmaz. Meclise soru önergesi verdim. ‘Rusya krizinden Denizli sanayicisi ne kadar zarar gördü’ diye. Araştırma Komisyonu kurulması için TBMM’ne verdiğim önergemi AKP hükümeti kabul etmedi. Hiçbir AKP Denizli milletvekili de önergeme destek olmadı. 
Şimdi de buralara gelip, tribünlere oynayacaksınız. Ucuz siyasete Denizli’nin artık karnı tok.  Seçimlerden önce vaat ettiğiniz, hemen başlanacağını duyurduğunuz hangi vaadinizi başlattınız da; hızla çöküşe geçen sanayicinin problemini konuşarak çözeceksiniz. Sanayici laf değil, teşvik bekliyor, destek bekliyor.” diye sert konuştu.