Türkiye Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Sezer Cihan, Antalya'da yapılan Yapex Yapı Fuarlarına katıldı ve burada "Tarihi Kentler Birliği'nin Türkiye genelinde  neler yaptığını ve şehirleri nasıl ayağa kaldırabiliriz" başlıklı konuşma yaptı. Fuarı değerlendiren Cihan, önemli açıklamalarda bulundu.


Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sezer Cihan, Türkiye Tarihi Kentler Birliği sıfatı ile Antalya'da yapılan ve yapı endüstrisinin temalı yapı projeleri ve inşaat profesyonelleri ile buluşma noktası olarak değerlendirilen YAPEX Fuarlarında konuşma yaptı.
Bu yıl 21. si gerçekleşen ve 3 Kasım 2013 tarihinde son bulacak fuara katılan Sezer,  Yapex Yapı Fuarlarının bu yıl da Antalya'nın ev sahipliği yaptığını söyledi.
Akdeniz bölgesinde başta turizm yatırımları olmak üzere uzun döneme yayılan büyük ölçekli inşaat yatırımlarını, mimar ve mühendisler ile inşaatçıları, yatırımı süren şantiye profesyonellerini, ziyaretçi olarak ağırlayan fuara Türkiye Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri sıfatı ile katıldığını ifade eden Sezer, Denizli'ye dönüşünde fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Fuarın uluslararası ölçekte yapıldığını kaydeden Sezer " YAPEX Fuarlarında bir çok stantlar açılıyor. Bir çok şehrimiz bu fuarda açtıkları stantlarla yaptıkları çalışmaları anlatma imkanı da buluyor. Biz de Türkiye Tarihi Kentler Birliği olarak bu fuarda bir toplantı yaptık. Birlik olarak şehirlerin sahip olduğu potansiyelleri  masaya yatırdık. Şehircilik ile ilgili projeleri ortaya koyduk. Fuarın 284 katılımcısından 21'ini belediyeler oluşturdu. Yerel yönetimler, kültürel ve tarihi mirası koruma adına yaptıkları çalışmaları stantlarda tanıttı.Fuarın açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, benim de daire başkanlığı yaptığım şehirlerinin kültürel mirasını koruma başarısı gösteren Gaziantep, Bursa, Kayseri gibi büyükşehirlerin yanı sıra Selçuk, Ödemiş gibi ilçe belediyeleri de fuarda yer aldığını söyledi. Fuarda yer lan katılımcılara hitaben "Tarihi Kentler Birliği'nin Türkiye Genelinde  neler yaptığını ve şehirleri nasıl ayağa kaldırabiliriz" başlıklı konuşma yaptım.
Şuna herkes inansın. Gelecek yıllarda yapılacak fuarlarda en çok ilgi gören ve uluslararası alanda en çok konuşulan stant Denizli'nin açacağı stant olacaktır. Hedefimiz, ulusal ve uluslararası kongreler ve fuarları Denizli'ye getirmektir. Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı sıfatım ile de katıldığım fuarda belediye başkanlarından şirket sahiplerine kadar bir çok insanın sağ olsunlar ilgi ve alaka üst seviyedeydi. Destek mesajları verildi. Antalya YAPEX fuarında Gaziantep'te yapmış olduğumuz 15 müzenin standını gezdik. Başarının arkasındaki kahraman ekip. Hasret giderdik. Ama Allahın izniyle Denizli'yi tarihi ve kültürüyle Dünyaya Duyuracağız" dedi.