DENİZLİ (CİHAN)- Denizli'nin genel seçim sonucunda Meclis'e gönderdiği yedi milletvekilinin profili işadamı ve hukukçu ağırlıklı olarak ortaya çıktı. AK Parti'nin dört milletvekilinden Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel işadamı, Bilal Uçar avukat, Nurcan Dalbudak ise sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetleriyle biliniyor. CHP’li vekillerden ise Adnan Keskin avukat, İlhan Cihaner eski savcı. MHP’nin Denizli’den tek milletvekili Emin Haluk Ayhan da ekonomist.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLLERİ
Nihat Zeybekci: 1961'de Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Pınarlar beldesinde doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek ihtisas yaptı. İngiltere’de South London College’de ekonomi eğitimi aldı. Bir süre İstanbul’da üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra Denizli’ye yerleşti. İhracatta önemli yeri olan bir tekstil firmasında üst düzey yöneticilik yaptı. 1994'de Turkuaz Tekstil'i kurdu. İlerleyen yıllarda kendi sektöründe önem arz eden altı yeni firma daha kurarak ülke ekonomisine katkıda bulundu. Bir dönem Denizli Platformu'nun sözcülüğünü yaptı. Belli dönemlerde Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu'nda görev aldı. Üst üste iki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği başkanlığını yürüttü. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanı oldu. Son yerel seçimlerde başkanlığını yeniledi. İleri derecede İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve dört çocuk babası.

Mehmet Yüksel: 25 Ocak 1955'te Denizli Babadağ'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu'nu bitirdi. Ticaretle uğraştı. İzmir İl İmar Müdürlüğü'nde bir süre kamu personeli olarak görev yaptı. Devlet memurluğundan ayrılarak ticari hayata döndü. Denizli Belediye Meclisi üyeliği ve başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu. İşadamı Yüksel,TOBB Genel Kurul Delegeliği, Ticaret Odaları Konsey Üyeliği, TOBB temsilcisi olarak TSE Teknik Kurul üyeliği ve KOBİ Teknik Komitesi üyeliği yaptı. Denizli Ticaret Odası Meclis üyeliği, Yönetim Kurulu başkan vekilliği ve başkanlığı, TOBB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Yüksel, evli ve bir çocuk babası.

Bilal Uçar: 1969 yılında Acıpayam ilçesi Kocapınar köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Orta ve lise tahsilini Denizli’de tamamladı. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul’da bulunduğu yıllarda basın yayın alanında çalıştı. 1997 yılında Denizli’ye dönerek serbest avukatlık yapmaya başladı. AK Parti Denizli’de kurucu yönetim kurulunda görev aldı. 2007 yılına kadar il başkan yardımcısı olarak çalıştı. 16 Mayıs 2007'de il başkanlığına atandı. 10 Mayıs 2009’da tekrar il başkanlığına seçildi. Kurmuş olduğu Mizan Hukuk Bürosu'nda ortaklarıyla birlikte çalıştı. Evli ve üç çocuk babası.

Nurcan Dalbudak: 1979 Afyonkarahisar doğumlu. Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tekstil Teknikerliği Bölümü mezunu. Kadın Girişimci ve Kültür Derneği (KAGED) Yönetim Kurulu başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve iki çocuk annesi olan Dalbudak, TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLLERİ
Adnan Keskin: 1942 yılında Çivril ilçesi Ömerli köyünde dünyaya geldi. 1965 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirerek avukatlık mesleğine adım attı. 1984-1987 yılları arası eski SODEP’te il başkanlığı yaptı. 1977 yılında ilk kez milletvekili seçilen Keskin, SHP’de genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundu. 1991 yılında CHP Genel Başkan Yardımcısı oldu. 1995 yılında ise birleşen SHP-CHP’de genel sekreterlik yaptı. Aynı yıl bakan seçilerek önce Devlet, daha sonra Bayındırlık ve İskan bakanlıkları yaptı. Son olarak İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası.

İlhan Cihaner: 1968 Kars doğumlu. Reyhanlı, İdil ve Çamlıdere'de savcı olarak çalıştı. Vezirköprü ve Alaşehir başsavcılıklarının ardından 2007 Temmuz ayından itibaren Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı.

MHP DENİZLİ MİLLETVEKİLLERİ
Emin Haluk Ayhan: 1957'de Denizli Güney'de doğdu. Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamladı. York Üniversitesi'nde Ekonomi ve Sağlık Ekonomisi, Colorado Ekonomi Enstitüsü'nde İnsan Kaynakları ve Risk Yönetimi, New York College of Insurance'ta Hayat ve Sağlık Sigortası eğitimi gördü. DPT uzmanı olarak görev yaptı. Özelleştirme İdaresi'nde daire başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı'nda danışmanlık yaptı. Şeker Kurulu, Türk Akreditasyon Kurulu, Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş., Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Tarımsal Destekleme Kurulu'nda DPT ve Dış Ticaret Müsteşarlığı temsilcilikleri görevini üstlendi. Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı ve İGEME Genel Sekreterliği'nde bulundu. Başbakanlık Konut Müsteşarlığı görevini yürüttü. MHP Genel Başkan Başdanışmanı oldu. İngilizce bilen Ayhan, evli ve iki çocuk babası. CİHAN