İlk olarak parti binasında toplanan CHP'liler, ellerinde ayakkabı kutuları, yolsuzluk ve rüşvet olaylarına tepkilerini dile getiren pankart ve dövizlerle Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü. Burada toplanan başta CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu olmak üzere çok sayıda partili ayakkabı kutularını birbirine vurarak yolsuzluk ve rüşvet olaylarına adeta ateş püskürdü.
17 -25 Aralık operasyonlarına atıfta bulunarak böylesi çirkin ve karanlık tabloların bir daha yaşanmaması için bu haftanın Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olmasını istediklerini belirten CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, "Bugün 17 aralık. Tarihimize not düşülmüş kara bir leke. Hırsızın yakalandığı, yolsuzun suç üstü olduğu, rüşvetin ayyuka çıkarak, kimine kol saati kimisine çikolata kutusu olduğu bir günü yaşadık. Ortaya çıkan kayıtlara ise bunlar montaj dediler. En son 15 gün önce bilirkişi raporu çıktı. Ne montajı adam gibi konuşmuşsun. Ancak ben bunu konuştum diyecek bir yürek yok ki ortada. İşte bu günü unutturmak için geçtiğimiz gün bir operasyonla yapıldı. Yazık...Her zaman söyledik siz ak iseniz biz kara olmaya razıyız. Ama unutmayın adınızın ak olması değil vicdanınızın ak olması önemli. Kul hakkı yiyenlerin bugün en çok sözde kul hakkı savunduğunu görüyoruz. Ama hiç kimse korkmasın. Haziran'da CHP iktidara gelecek ve yolsuzlukların, hukuksuzlukların üstüne bir bir gidilecek" dedi.

PANKART KRİZİ...VALİ'YE SUÇLAMA
CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’nın pankartlarının belediye tarafından toplanmasını ve valilik tarafından yasaklanmasını sert bir dille eleştirdi.
Başta Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere, Vali ve Emniyet Müdürüne sitem etti. 
 Vali Şükrü Kocatepe’yi halkın değil, hükümetin Vali’si olmakla suçlayan Çavuşoğlu, “Daha önce yaşanan protokol krizinde Vali Bey’e çağrıda bulunmuştum. Umarım Halkın Valisi olursunuz demiştim. Ancak astığımız pankartlar valilik kararıyla yasaklandı. Biz yolsuzluk ve rüşvetle mücadele edilmesi gerektiğini savunuyoruz” dedi. 

PANKARTI BELEDİYEYE ASTILAR

Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan'a da seslenen ve pankartın indirilmesine sert çıkan Çavuşoğlu, konuşmasının o esnasında pankart üzerindeki CHP isim ve logosunu kestirerek Belediye'nin merdiven parmaklıklarına astırdı. 
Çavuşoğlu, “ Eğer vicdan sahibiyseniz ve yolsuzluklara karşıysanız, neden bu pankarttan rahatsız oluyorsunuz. Eğer sizi rahatsız eden CHP ise partimizin logosunu pankarttan kaldırdık. Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele edilmesi gerektiğine inanıyorsanız bu pankartı buradan kaldırmazsınız” dedi. Çavuşoğlu, belediye binasına asılan pankartın indirilmemesi için bir hafta boyunca CHP’lilerin nöbet tutacağını da söyledi.