Göreve gelişinin birinci yıldönümünü ‘8 yıllık icraatı değerlendiriyorum’ diye nitelendiren Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’ye çağ atlatan hizmetleri düzenlediği basın toplantısı ile anlattı. Belediye meclis salonunda yapılan ‘Hizmette 8. Yıl’ toplantısına belediye başkan yardımcıları Mustafa Gökoğlan, Mahmut Güngör, Şamil Çınar, Aytaç Turgut, Nilgün Ök, Danışman Mahmut Oğuz ve Mustafa Ünal katıldı. Sinevizyon gösterisi eşliğinde Denizli Belediyesinin 2004 yılından bu yana yaptığı hizmetler anlatıldı. 2004 yılında AK Parti’den aday olan Nihat Zeybekci’nin belediye başkanı seçilerek göreve başladığın ve yedi yıl görev yaptığını hatırlatan Başkan Zolan, 2011 yılında da belediye meclisi kararıyla kendisinin belediye başkanlığı görevine seçildiğini vurguladı. 2004 yılından önce çevresindeki illere ve ilçelere imrenen Denizli’nin sekiz yıllık belediye hizmetleriyle alt yapısından üst yapısına kentin giriş çıkışlarından parklarına kadar birçok alanda ‘imrenilen’ şehir olduğunu belirten Başkan Zolan, “2004 yılında açıkladığımız birçok proje büyük heyecanla karşılandı. Birçokları da projelerimize ‘Hayal’ dedi. Çünkü başlattığımız projelerin birçoğunun Türkiye’de örneği yoktu. Ege’nin vizyon kenti Denizli’de hizmetlerimizi büyük kararlılıkla başlattık. Çok kısa sürelerde de bitirerek halkımızın hizmetine açtık” dedi

İlkleri yaptık

Denizli’de 2004 yılında bir tane bile köprülü kavşak yokken, sekiz yılda 11 köprülü kavşak yaptıklarını, 9 yaya üst geçidi ve 8 kapalı pazaryerini bitirerek hizmete sunduklarını ifade eden Başkan Zolan, “Denizli’de 2004 yılında park denildiğinde sadece Cumhuriyet, Candoğan ve Atatürk parkları akla gelirdi. Belediyenin kuruluş tarihinden 2004 yılına kadar sadece 124 park yapılmışken biz bir yılda farklı büyüklüklerde 132 parkı yapıp halkımızın hizmetine sunduk. İl merkezde tamamladığımız yüzyılın alt yapı projesi ve üst yapı projesinde 32 cadde ve 762 sokakta çalışmalarımızı bitirdik. Kentin kalbi olarak bilinen Kaleiçi, Bayramyeri meydanından başlattığımız çalışmaları kentimizin omurgası olarak bilinen Gazi Bulvarında devam ediyoruz. Bu güne kadar 1 milyon 700 bin metre kare alanda üst yapı çalışması yaptık. Bu çalışmalarımızı 10 metre genişliğinde bir yolla hesaplarsak 170 kilometre uzunluğunda, iki şeritli 7 metre genişliğinde bir yolla hesaplarsak 240 kilometre uzunluğunda yani buradan İzmir’e kadar olan mesafede çalışma yapmış olduk. Üst yapı çalışmaları devam eden Gazi Bulvarı’nı açık hava alış veriş merkezi yapacağız. İnsanlarımız burada geniş kaldırımda çocukları ile eşleriyle rahat rahat gezebilecek. Alış veriş yapıp sosyal etkinliklere katılabilecek ” Diye konuştu.

Bir yılda 10 yıllık hizmet yaptık

Denizli Belediyesi olarak tek hedeflerinin millete hizmet etmek olduğunu belirten Başkan Zolan, kendisinden önce belediye başkanlığı yapan, şehirde taş üstüne taş koyan herkese de teşekkür etti. Denizli Belediyesinin bütçesinin 2004 yılında 50 milyon lira iken 2012 yılında 370 milyona çıktığını bununda 150 milyonunun yatırıma ayrıldığını vurgulayan Zolan, “Belediye olarak geride kalan yıllarda öyle çalışmalar yaptık ki, bir yılda yaptığımız işler 10 yıla bedel oldu. Bizi çok heyecanlandıran Türkiye’nin en modern garajı olacak otobüs terminali inşaatımızın temelini attık. Yaptığımız alt yapı çalışması ile 60 yıldır dokunulmayan, şebekeye verilen suyun yüzde 60’ının kaybolduğu içme suyu şebekesini değiştirdik. Şuan Denizlililer Türkiye’nin en temiz suyuna sahipler. 85 bin metre kare alan üzerine ‘Geleneksel Spor Oyunları’ kompleksimizi yaptırdık. Türk Spor Olimpiyatları adı altında burada müsabakalar yapacağız. Bu kompleksin içinde dünya standartlarına uygun atletizm pistimizde olacak. Denizli atletirizm sporunda da yerli ve yabancı sporculara ev sahipliği yapacak. Ege Bölgesinin ve Denizli’nin en büyük parkı AK Vadi projesini de başlattık. Burası da kısa sürede tamamlanıp hizmete açılacak. Çocuklarımız için yine Ege Bölgesinde tek Trafik Eğitim Pisti’ni yaptık. Burada da miniklerimiz akülü araçlarla küçük yaşlarında trafik eğitim alacaklar ” şeklinde konuştu.

Ege’nin en büyük kongre merkezini yapacağız

Denizli Belediyesi olarak kendilerini heyecanlandıran kent için çok önemli büyük bir kongre merkezi inşaatına da 2012 yılında başlayacaklarını söyleyen Başkan Zolan, merkezde 2 bin, bin ve 500 kişilik üç ayrı salonun ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği mekânların bulunacağını belirtti. Çocuklar için yüzme havuzu yapacaklarını, at biniciliğini özendireceklerini, sentetik buz pisti kuracaklarını anlatan Başkan Zolan, “Denizli’de yapacak daha çok işlerimiz var. Muhalefeti ile iktidarı ile kentimize yeni güzellikler kazandırmak için çalışıyoruz. 2004 yılında naylon çizme, brandadan yapılmış yağmurlukla yangına müdahale eden itfaiye ekiplerimiz bu gün yanmayan kumaşlardan yapılmış elbiseleri, tam donanımları ve teçhizatları ile çevre illerdeki itfaiye ekiplerine eğitim verir hale geldi. Evsel atıkları vahşi depolamadan vazgeçen belediyemiz atıklardan elektrik enerjisi üretiyor. ‘Bütünşehir’ yasası ile il merkeze bağlanan tüm belde ve köylere belediye hizmetlerimizi kusursuz götürüyoruz. Halkımızın arasına indiğimde onların her zaman takdirlerini duyuyorum. Mahallelerine, sokaklarına yeni hizmetler istemelerinden mutluluk duyuyorum. Çünkü halkımız bizim söz verdiğimizde yerine getireceğimizi biliyor. Yaptığımız hizmetlerden ötürü halkımız biraz mağdur olsa da sonunda çok güzel bir sokak ve caddeye kavuşacağını bildiği için bize destek veriyor” dedi.  

Pamukkale göz bebeğimiz

Belediye olarak Laodikya Antik Kentinde kazı çalışmalarını sürdürdüklerini yılda 2 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Pamukkale’nin ise göz bebekleri olduğunu dile getiren Zolan, “Denizli olarak bizim en büyük eksiğimiz gelen turisttin ilimizde konaklamasını sağlayamamak. Bu eksikliğin giderilmesi için valilik yanına kent meydanı müzesi yapılacak. Jeotermal zenginiyiz ama bunu da tam olarak kullanamıyoruz. 30 dereceden 230 dereceye kadar farklı minerallere sahip suyumuz olmasına rağmen tam olarak istifade edemiyoruz. Bu anlamda Denizli turizmin hamallığını yapıyor. Dünya ülkeleri bizdeki kadar olmasa da ellerindeki değerleri çok iyi pazarlıyor, inanılmazda gelir elde ediyorlar. Denizli’nin Büyükşehir olması ile ilgili olarak il genelinde Büyükşehir olmasını bekliyoruz. O zaman kaç belediye olur, karar çıktıktan sonra göreceğiz. Belediye olarak Denizli Büyükşehir olsa da bir kısıntı çekmeyiz.” Dedi.