Öztürk, “Belediyede görevli olduklarını basından öğrendiğim basın camiasının güler yüzlü, çalışkan ve genç yüzleri İlyas Haytan ve Alper Ulusoy kardeşlerimizin AKP milletvekillerinin seçim çalışmalarını takip etmek için gittikleri Sarayköy civarında geçirmiş oldukları trafik kazası sonucu vefat etmesi bizleri de üzmüş ve derinden yaralamıştır. Merhumlara rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.
Ekmek parasını çıkarmak için başlarında bulunan yetkililere bir şey söyleyemeyen, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve diğer Merkez Belediyelerinde Belediyelerin çalışma ve aktivitelerini fotoğraflamak ve basına servis etmekten sorumlu bu genç arkadaşlarımızı AKP milletvekili adaylarının arkasında dolaştıranları da ayrıca kınıyorum.

Diğer AKP adaylarının arkalarında dolaştırılan, Belediye veya taşeron herhangi bir firmasında görevli gösterilen başka basın mensubu kardeşimiz var mıdır? Bu arkadaşlarımızı AKP adaylarının seçim çalışmalarında görevlendiren kimlerdir?
AKP’nin yetkilileri illa ki adaylarının çalışmalarını takip ettirmek ve basına servis etmek istiyorlarsa teşkilat kasasından harcama yapıp ayrıca kişileri görevlendiremezmiydi?

Sevgili Basın Emekçisi kardeşlerim; Bizler sizin ne zor şartlar altında çalıştığınızı sizler kadar anlayamasak da, bu durumlarda için için yandığınızı tahmin edebiliyoruz. Hepinizin tekrar tekrar başı sağ olsun” dedi.