Şanlıurfa'da düzenlenen Fikir Sofrası etkinliğine, katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa halkı ve Suriyeli sığınmacılardan 5 bin kişinin katıldığı iftarın ardından yaptığı açıklamada, gündemimiz Hükümet kurma görevinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verilmesiydi.

Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin koalisyon komisyonunun içinde yer alıyor. Koalisyon çalışmalarıyla ilgili detayları paylaşan Bakan Yılmaz, “İyi hazırlandık. Süre boşa geçmedi” dedi ve ekledi: “CHP ve MHP için ayrı komisyonlar kurduk. Ekonomi için de ayrı bir komisyon oluşturuldu.”
Ardından da yapılan çalışmalarla ilgili bilgileri paylaştı: Komisyonlarda ayrıntılı biçimde mukayeseler yaptık. Muhalefet ne demiş, seçim vaatlerinde neler söylenmiş. Baktık ve kendi pozisyonumuzu belirledik.”

VATANDAŞ NOT EDER

Bakan Yılmaz'a muhalefetin 'kırmızıçizgilerini' hatırlattığında ise şunları söyledi: “Parti olarak kırmızıçizgilerimiz yok. İlkelerimiz ve politikalarımız var. . Biz de her şeyi yaparız demiyoruz ama kırmızıçizgi kavramını benimsemiyoruz. Partiler arasında farklılıklar var ama ortaklıklar da var. Bu tür görüşmelere önce ortak noktalardan başlamak lazım. Samimi olmayanı vatandaş not eder.”

ÖNCELİK NEREDE?
Ardından da ekonomiye değindi. Suriye'deki savaş ve Yunanistan krizinden örnek veren Bakan Yılmaz, “Piyasadaki rakamlar şimdiye kadar ne kadar isabetli adımlar attığımızın göstergesi. Sonuçta bu istikrar 13 yıllık bir emeğin ürünü. O yüzden bunun heba olmasını istemiyoruz. Olası koalisyonda ekonomiyle ilgili bakanlıklar önceliğimiz” diye konuştu.

ZEYBEKCİ YER ALIRMI?

Bu açıklamaların ardından, olası koalisyon hükümeti kurulduğunda, ekonomi ile ilgili bakanlıklar Ak Parti’de olursa, Ekonomi Bakanı Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin bakanlık süreci yeni kurulacak hükümette devam edebilir mi sorusunu akıllara getirdi.Geçtiğimiz dönem Denizli'de dört mileltvekiline sahip olan Ak Parti, 7 Haziran seçimlerinde  bu milletvekili sayısını üç'e düşürmesi ne kadar etkili olacak merak ediliyor.