Denizli'de bulunan Ülkü Ocakları tarafından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş'in doğumunun 100'üncü yıldönümünde bir program gerçekleşti. Programda 100 fotoğraftan oluşan fotoğraf sergisi vatandaşların beğenisine sunuldu.


Denizli Ülkü Ocakları, Cumartesi günü gerçekleştirdikleri organizasyonda MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'i Delikliçınar Meydanı'nda düzenlediği fotoğraf sergisiyle andı. 25 Kasım 1917 tarihinde doğan ve 4 Nisan 1997 yılında hayata gözlerini yuman Türkeş'in doğumunun 100. yılı anısına düzenlenen 100 fotoğraflık sergiye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP'li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Garip, çeşitli sivil toplum kuruluşu il temsilcileri, Ülkü Ocakları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Serginin açılışı öncesi konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, Alparslan Türkeş'in siyasi yaşantısını ülkenin geleceği ve milletin mutluluğuna adadığını, maddi ve siyasi çıkarları reddederek milli çıkarların her şeyin üstünde olduğunu gösteren bir lider olduğunu söyledi. Alparslan Türkeş'in aleyhinde birçok karalama kampanyası düzenlendiğini ancak Türkeş'in asla yılmadığını ve ifade eden Öncel, "Başbuğ, bazen yol arkadaşlarıyla bazen de tek başına, Türk milliyetçiliği davasını bugünkü seviyesine yükseltmiştir. Türk milletinin yegane teminatı olan ülkücü hareketi ve milliyetçi düşünce sistemini bizlere miras bırakmıştır. Uğruna hayatını feda etmekten bir an bile tereddüt etmediği Türk-İslam ülküsü, ülkücü hareketin kararlı duruşuyla mahşere kadar yaşayacaktır" dedi. Türkeş anısına düzenlenen serginin açılışı okunan duaların ardından yapıldı.