AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Dr. Sema Ramazanoğlu, AK Parti hükümetlerinin sağlıkta yaptığı reformlarla Türkiye’de çığır açtığını belirterek, Seçim Beyannamesi’nde açıklanan “sağlık turizmi alanında dünyanın önde gelen ülkeler arasına girme hedefi”nin termal kaynaklar zengini Denizli’yi bu alanda dünya lideri bir kent yapacağını söyledi.

Sağlık ve diğer tüm alanlarda aynı heyecan ve azimle hizmet standartlarının artarak sürdüğünü vurgulayan Dr. Ramazanoğlu, hizmeti vatandaşların ayağına götürmenin temel amaçları olduğunu belirtti. Dr. Ramazanoğlu, “Seçim beyannamemizde görüldüğü üzere bir yandan temel sağlık hizmetlerini geliştirirken diğer yandan koruyucu sağlık hizmetlerine daha fazla önem vereceğiz. Bunun yanında sağlıkta küresel bir marka haline gelen ülkemizin, önümüzdeki dönemde sağlık turizmi alanında dünyanın önde gelen ülkeler arasına girmesini de hedefliyoruz” dedi. 

Anadolu Kaplanı Denizli, sağlık turizminde de hak ettiğini alacak 
Termal kaynaklar anlamında çok büyük zenginlikleri barındıran Denizli’nin sağlık turizmi alanında dünyada marka bir kent olması için çaba göstereceklerini vurgulayan Dr. Ramazanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim beyannamesinde açıkladığı sağlık turizmi hedefi ile kentin bu alanda da adını dünyaya duyuracağını söyledi. Sanayide oldukça başarılı olan Anadolu Kaplanı Denizli’nin bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmde de dünyada üst sıralara çıkması için çalışacaklarını vurgulayan Dr. Ramazanoğlu, Denizli’nin turizmde de hak ettiğini alacağını vurguladı. Sağlık turizmi başta olmak üzere yapılacak yeni yatırımlarla günü birlik konaklamaların artık yerini uzun süreli konaklamalara bırakacağını işaret eden Dr. Ramazanoğlu, bundan da Denizli’nin ve ülkenin kazanacağını belirtti. 

Sağlık personelinin çalışma şartları iyileştirilecek 
Dr. Ramazanoğlu, “Tıbbi teknolojide, ilaç endüstrisinde ve sağlık turizminde kapasitemizi arttırmak, yeni projelerin temel motivasyonunu oluşturacaktır. Hedefimiz ülkemizi sağlık alanında bölgemizin öncü ülkesi yapmaktır. Önümüzdeki dönemde hastanelerimizdeki nitelikli yatak oranını yüzde 90’ın üzerine çıkaracağız. Aile hekimi başına düşen nüfus sayısını 3 binin altına düşüreceğiz. Fedakar sağlık personelimizin şartlarını iyileştirmeye dönük çalışmalarımıza devam edeceğiz. Koruyucu Hekimliği yaygınlaştıracağız ve sağlıklı yaşam kültürünü teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Mili aşı projesi 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve belediyeler ile entegre edilerek evde öz bakım hizmetlerinin geliştirileceğine dikkati çeken Dr. Ramazanoğlu, şöyle konuştu: “Başbakanımızın müjdelediği gibi mili aşı projemiz ile kendi aşımızı üreteceğiz. ‘Kamu-Özel Ortaklığı’ modeli ile inşa edeceğimiz şehir hastanelerini yaygınlaştıracağız. Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Öncelikli Dönüşüm Programımızla tütün kullanımı, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile etkin mücadeleyi; sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, gıda güvenilirliğinin ve ruh sağlığının geliştirilmesini hedeflemekteyiz.”