DP Denizli İl Teşkilatı milletvekili adayları adına İzmir'de gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısını değerlendiren DP Denizli Milletvekili adayı Aşkın Çelik, genel başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısının davasına inancının tam olan partililerin katılımıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Çelik, Türkiye'de partilerinin yeni bir rota çizdiğini ve bu  rota Türkiye'nin daha huzurlu ekonomi durumu daha refah bir ülke inşa etmek için genel başkanlarının deyimiyle 'vira bismillah' diyerek seçim startını verdiklerini söyledi. 

Demokrat Parti’nin (DP) 25. Dönem Ege Bölgesi Milletvekili adaylarının tanıtımı DP Genel Başkanı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Adayı Gültekin Uysal’ın katılımıyla Fuar Göl Gazinosu’nda gerçekleştirildi. DP Genel Başkanı  Uysal’ı davul zurnalarla karşılayan partililer, törene yoğun ilgi gösterdi. Törende İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Demokrat Parti’nin geçen yıllarda yaptığı icraatlarını anlatan kısa film partililere gösterildi. Denizli İl Teşkilatı'nın Milletvekili adaylarının hazır bulunduğu şölende adaylar bölge bölge anons yapılarak tanıtıldı. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal yaptığı konuşmasında  Türkiye’nin kritik bir dönüm noktasında olduğunu belirterek, “Bu milletin daraldığı, nefes alamaz hale getirildiği bir zemininde milletimizi derinden nefes aldırmak adına bir büyük mücadele içerisindeyiz. Bir adanmışlık ruhuyla mücadeledeyiz. Davası olanların başka kaygıları olmaz diye çıktığımız bu yolda milletin öncelikleri dışında bir öncelik ve hedef koymadan mücadele veriyoruz” dedi.
Uysal, iktidarın  Türkiye'nin kurulduğu günden bugüne daha fazla bütçe harcadıklarına dikkat çekerek, “Şunu yaptık bunu yaptık’ diyorlar. Yapılan şeyleri kimse görmezden gelemez. Ama bir gerçek var. Bugün iktidarda olanlar Türkiye’nin kurulduğu günden bugüne daha fazla bütçe harcamışlardır. Bu yapılanlarla kifayet edebilme, yetinme imkanımız yoktur. Bu gerçekler ortadayken, Demokrat Parti ve bu büyük Cumhuriyetin geçmişi ortadayken, istedikleri kadar birileri bir şeyleri karartmaya çaba göstersin. Bugün buradan haykırıyorum. Gözlerini kapatsalar da bu büyük milletin geçmişi de bu büyük Cumhuriyetin yaptıkları da gözlerinin içine sızacaktır. Özal ve Menderes ile geçmişi suistimal etmeye, Demokrat Parti’nin geçmişini yağmalamaya çalışanlara da diyoruz ki, işinize geldi mi Özal işinize geldi mi Menderes demek yok. İşinize gelmedi mi ‘bizden önce ne yapıldı’ diyorsunuz. Demokrat Parti’nin yaptıkları ortadadır.Bir daha yapacak gücümüz vardır” dedi.