AK Parti Denizli Milletvekili Uçar, “Kongrelerimizi teşkilatlarımızla büyük bir coşku içerisinde ve güçlü bir dayanışma ile gerçekleştiriyoruz. Genelde tek liste halinde çıkıyoruz. Tek liste ile çıkmamızdan dolayı bazı kesimler tarafından bu uygulama demokrasiye aykırımı değil mi yorumları yapılıyor. Aslında demokrasinin en güzel örneğini, en iyi işleyişini biz gösteriyoruz. Biz kongrelerimizi rekabeti kavgaya dönüştürmeden, kırgınlık olmadan uzlaşı içerisinde gerçekleştiriyoruz. Biz çalışmamızı kongreler öncesinde yapıyoruz. Aday olmak isteyen arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Birlikte yaptığımız değerlendirmelerin ardından küskünlük olmadan bir noktada buluşuyoruz. Bu güne kadar birçok ilçede kongrelerimizi tamamladık. Gördüğümüz o ki teşkilatlarımız yüksek bir motivasyon ve heyecan içerisinde” diye konuştu.

Hedeflerimiz var

AK Parti olarak 3 genel seçim, 2 yerel seçim ve 2 referandum geçirdiklerini hepsinden halkın artan desteği ile çıktıklarını hatırlatan Bilal Uçar, “Siyasette de sürekli bir hareketin olması gerekiyor. Toplum değişiyor ve ihtiyaçların karşılanması için siyasi iktidarın günün koşullarına her ortamda ayak uydurması gerekiyor. Toplumumuzda geride kalan on yılda geçmişte hayal bile edemediği hizmetleri alınca otomatik olarak hizmet çıtası da yükselmiş oldu. Bu hizmetlerin AK Parti İktidarları döneminde olması nedeniyle AK Parti kongrelerine de vatandaşımızın büyük bir ilgisi var. Yönetimlerimizde yenilenmeler var. Aynı zamanda mevcut arkadaşlarımızdan bazıları da yönetimlerimizde yer alıyorlar. İlçe kongrelerimizi Şubat ayı içerisinde tamamlayacağız. Mart sonu nisan başı gibi il kongremizi yapmayı düşünüyoruz. Kongrelerin yanında bizim birde üye hedefimiz var. Genel merkezimizin üye hedefi oy veren seçmen sayısının yüzde onuydu. Biz birçok ilde bunu tamamladık. Denizli’de ise bu orana ulaşmak üzereydik ancak Başbakanımız hedef yükseltti ve hedefi yüzde on beş olarak açıkladı. Biz bunu inşallah Denizli’de 6 ay içersinde tamamlayacağız” diye konuştu

 İntibak Yasası mağduriyeti giderecek

Meclis gündeminde olan İntibak Yasası’yla emeklilerin mağduriyetinin giderileceğini hatırlatan AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, “İntibak Yasası vatandaşlarımızın uzun bir zamandan beri beklediği bir konu. Geçmişte ne yazık ki işçimizden, memurumuzdan kesilen paralar bir türlü ödenemedi. Biz iktidarımızda tüm mağduriyetleri giderdik ve ödemeleri gerçekleştirdik. Aynı dereceden olan ancak iki farklı kurumda çalışan memur farklı ücret alıyordu. Bu konuda haksızlığı gidermek amacı ile eşit işe eşit ücret ödenmesi ile ilgili bir çalışma içerisine girdik. Bu kademeli olarak gerçekleşecek. Bu yasa ile esas SSK’lı olup da 2000 yılından önce emekli olanlarla daha sonra olanlar, aynı veya daha yüksek prim yatırmış olduğu halde daha düşük maaş alanların mağduriyeti giderilecektir. Bu konu seçim döneminde seçim malzemesi konusu oldu. Ancak biz o dönemde bu mağduriyetin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü dile getirmiştik. Önümüzdeki günlerde bu konu meclise gelecek. İntibak Yasası ile emeklilerimizin o mağduriyetini de gidermiş olacağız.” diye konuştu.