AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması için Ankara’ya giden AK Parti İl Başkanı Avni Örki, “1 Temmuz 2014 tarihi hem parti hem de Türk milleti adına son derece önemli bir tarihtir.
AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Türk milletine, partimize ve Türk demokrasisine hayırlı olsun” dedi.
Bu büyük güne Denizli’den şahit olacak olan isimlerin arasında AK Parti İl Başkanı Avni Örki de bulunuyor.  Ankara’ya hareketi öncesinde Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklama yapan Örki, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türk demokrasi tarihi açısından son derece önemli bir gün olarak kayıtlara geçeceğini söyledi.  Örki, “12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum ile halkımız kendi Cumhurbaşkanını seçmek için de oy kullandı. Bunun gereği de Ağustos ayında yapılacak. Onun heyecanını ve mutluluğunu  yaşıyoruz. ” dedi.
 
AK PARTİ TAM KADRO HAZIR
Cumhurbaşkanı adayını 21, 22, 23. ve 24. milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, il, ilçe, belde, belediye başkanları, MKYK üyeleri, büyük kongre delegeleri, il başkanları ve parti kurucularının katılacağı toplantıda ilan edileceğini ifade eden Örki, “Cumhurbaşkanı adayımız,  Başbakanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. 1 Temmuz 2014 tarihi hem parti hem de Türk milleti adına son derece önemli bir tarihtir. Türkiye’nin demokrasi anlamında geldiği noktanın en büyük göstergesi Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacaktır. Halkımız ilk kez Cumhurbaşkanı seçmek için sandık başına gidecek. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Türk milletine, partimize ve Türk demokrasisine hayırlı olsun” şeklinde konuştu.