MERSİN (CİHAN)- Eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı ve Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, hükümeti 15 Haziranla tehdit etti. 16 Haziran’da halkın alanlarda olacağını ifade eden Demirtaş, "Direnebildiği her yerde, direnebildiği her şeyle senin bu zulmüne, senin bu politikana karşı direnecek." dedi.
    Demirtaş, BDP’ninde desteklediği Mersin bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü’nün Metropol alanındaki mitinginde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Diyarbakır gezisi öncesi provokasyon yapmakla suçladı.
    Bahçeli'nin Diyarbakır’a gelmiş ya da gelmemiş olmasının kendileri için fark etmediğini ifade eden Demirtaş, “Diyarbakır halkının da umurunda olmaz. Diyarbakır halkını provokasyonlara getiremezler. Elinde kullanacak başka malzeme yok. Makarna bitti, kömür bitti. Neye sarılacak yalana iftiraya. Herkesi kandırabilir özellikle etrafındakileri ama bu halkı asla kandıramaz." diye konuştu.
    BDP’lilerin oyları MHP’ye vereceği şeklindeki sözlerin hakaret olduğunu savunan Demirtaş, şöyle devam etti: "Burada BDP’ye hakaret ediyorlar. BDP’lilerin MHP’ye oy vermesi için beyin ameliyatı geçirmiş olması lazım. Bunlar bir birlerinin tabanlarına rahatlıkla etkileyebiliyorlar. Çünkü hepsi ırkçı, milliyetçi, ulusalcı. Bizi de öyle sanıyorlar."
    Hükümeti 15 Haziran'la tehdit eden Demirtaş, şunları kaydetti: "Halkımız 15 Haziran’da alanlarda olacak. Meydanlarda olacak. Direnebildiği her yerde direnebildiği her şeyle senin bu zulmüne, senin bu politikana karşı direnecek. Hep birlikte 12 Haziran’a da 15 Haziran’a da hazır mıyız arkadaşlar."

    MİTİNG TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ
    Bağımsız Milletvekili Adayı Kürkçü’nün mitingi terör örgütünün gövde gösterisine dönüştü. Geniş güvenlik önlemi alan emniyet güçleri mitinge gelenleri alana üzerlerine arayarak aldı. Mitingde terör örgütü lehine sloganlar atılırken terör örgütü elebaşının posterleri açıldı. Platformun ön tarafından yoğunluk nedeniyle zaman zaman yaşanan gerginlik partililerin araya girmesi ile yatıştırıldı.
    Mitingde sanatçılar tarafından konser verildi. CİHAN