CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, uzun süre sonra Denizli’ye gelerek basın toplantısı düzenlendi. North Point Otel’de düzenlenen basın toplantısında ilk olarak basınla birlikte kahvaltı yapan İlhan Cihaner daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kendisinin Denizli’ye çok az gelmesinin eleştiri konusu olmasıyla ilgili soruyu cevaplayan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "Ben kendimi bu konuda eleştiriyorum. Ama Türkiye’nin her yerinde siyaset yapmaya çalışıyoruz. Genel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yeninde tartışmalar da başladı tabi. Açıkça söyleyeyim. Kimse gerginlik yaşamasın. Ben önümüzdeki dönem bir dönem daha milletvekilliğini düşünürsem bu kesinlikle Denizli olmayacaktır. Denizli’de daha genç daha kadın bir vitrinin olmasını isterim. Denizli’de siyaset yapan yurttaşlarımız ve partililerimiz var. Bu kişilerin aday olması gerektiğini düşünüyorum. Milletvekili olacaksam başka ilden aday olacağım" dedi.

ANAYASA MAHKEMESİNE TEPKİ
Anayasa Mahkemesi’nin, Erzincan’da başsavcı olduğu dönemde hakkında çıkan haberlerle kişilik haklarına zarar verildiği yönünde yaptığı bireysel başvuruyu hak ihlali görmeyip reddetmesiyle ilgili soruyu da cevaplayan Cihaner, "Anayasa Mahkemesi’nin benimle ilgili verdiği karar utanılacak bir karardır. Buradan bir adil karar çıkmasını beklemiyorum. Başbakan’a ufacık bir cümle söyleyen herkese milyarlarca ceza kesiliyor. Bizim başvurumuz ise reddediliyor. Biz aslında bu çelişkiyi ortaya koymak için dava açtık. Yoksa Anayasa Mahkemesi’nin bu yapısıyla adil bir karar beklemiyorum" dedi.
Son zamanlarda Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararları da değerlendiren Cihaner, sözlerini şöyle tamamladı: 
"Eğer Anayasa Mahkemesi eğitim ve MİT ile ilgili yasaları Anayasa’ya uygun bulmuşsa ondan sonra verdiği her karar makyajdır. Asıl tehlikelisi de evrensel hukuk kurallarına göre değil siyasi iklime göre hareket etmesidir. Anayasa Mahkemesi hükümetle olan pozisyona göre kararlar veriyor. Ama bu mahkeme birileri lehine hiç karar vermiyor. İşçilerden yana, emekçiden yana, muhaliflerden yana, aydınlardan yana hiç karar çıkmıyor. Makyaj kararlar veriliyor.''