DENİZLİ (CİHAN)- CHP’den Denizli milletvekili seçilen Erzincan eski Başsavcısı ve Ergenekon sanığı İlhan Cihaner, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’nun kararnamesinin, özellikle örgütlü yapılara ve örgütlenme özgürlüğüne çok büyük darbe vurduğunu iddia ederek, bunun yüzkarası bir kararname olduğunu söyledi.
Denizli milletvekilleri, bugün İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. Mazbata almaya ilk olarak MHP Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Emin Haluk Ayhan giderken onu CHP milletvekilleri Adnan Keskin ve Cihaner takip etti. 12 yıl aradan sonra tekrar “eylemli siyasete” döndüğünü açıklayan Keskin, bundan memnun olduğunu söyledi. Keskin, “1999’da CHP’nin baraj altında kalmasından sonra merkez yönetimle düştüğümüz çelişki nedeniyle 12 yıldır siyasetin içindeydim ama eylemli olarak yürütme şansını yakalayamıyordum.” dedi. CHP tarafından TBMM Başkan Vekilliği'ne aday gösterileceğine dair haberlerle ilgili soruları da cevaplandıran Keskin, böyle bir talebi bulunmadığını, kafasında daha aktif görevler olduğunu ifade etti: “Ben kimseden bir talepte bulunmadım. Bilemiyorum, gazetede çıkan haberlerden bilgim ve ilgim yok. Parti hangi görevi verirse gereklerini yerine getiririz. CHP’ye orada yararlı olacaksak hizmetten kaçmayız.”
İlhan Cihaner ise milletin verdiği bir görev olduğunu belirterek, “Millî irade böyle tecelli etti. Sanırım hakkımızda çıkarılan birtakım şaibelere, karalamalara da verilmiş en iyi cevap oldu bu. Artık bir başka platformda demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesi vereceğiz.” diye konuştu. Hakkında başlattığı soruşturmayla tanınan özel yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın Antalya'ya atanmasıyla ilgili bir soruya ise Cihaner şu cevabı verdi: “Son çıkan kararname, siyasi iktidarın HSYK'yi nasıl bir mekanizma haline getirdiğinin en güzel örneği. Başta YARSAV, Yargı-Sen ve Demokrat Yargı olmak üzere siyasi iktidarla uyuşmayan ne kadar örgütlü yapı varsa, örgütlenme çabası içinde olan varsa, dernek sendika varsa hepsinin yöneticileri biçilmiş durumda. Uluslararası sözleşmelere, teamüllere, yerleşik uygulamalara, liyakate ters düşecek birçok atama yapıldı. Anlaşılıyor ki yargıyı şu ana kadar getirdikleri yer bile yeterli gelmiyor siyasi iktidara.”
Keskin ve Cihaner’den sonra İl Seçim Kurulu’na gelen AK Parti milletvekillileri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak da mazbatalarını alarak, “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu. CİHAN