CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan, milletvekilleri İlhan Cihaner’in çok fazla Denizli’ye gelmeden, üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi. Aycan, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’le birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Yurtseven, partisinin seçim stratejisi ve çalışma şekli hakkında bilgi verdi.

‘BİNALARA KADAR ÖRGÜTLENEREK DENİZLİ’Yİ ALACAĞIZ’

CHP Merkez İlçe Başkanı Yurtseven, Denizli’de 104 yerleşim merkezinde 2 bin 200 kişilik mahalli yönetimle seçime hazırlandıklarını ifade etti. Mahalle ve sokak örgütlerine müdahil olmadan demokratik bir şekilde seçeceklerini belirten Yurtseven, “Mahallelerde bir başkan, başkan yardımcısı ve sekreteri demokratik yöntemlerle seçiyoruz. Sokak örgütlenmesi, bina örgütlenmesi yapılacak. Her mahallede CHP seferberliği başlayacak. Çalışmalar planlı yapılacak, evler ziyaret edilecek. CHP’nin yol haritası anlatılacak.” dedi. 2009 yılında Denizli Belediye Meclisi üyeliğine aday olduğunu, o dönemde mahalle yöneticileri olmadığını söyleyen Yurtseven, “Başarıyı örgütle sağlayacağız. Bu sistem seçimlere yönelik değil, her kongre döneminde yeniden seçilecek. Bundan böyle CHP’nin insan malzemesi, bu yapının içinden çıkacak. Bu mahalle yönetimleri, CHP’nin okulu ve altyapısı olacak. Bu yapı, AKP’yi silip süpürecek. Yerel seçimlerde AKP’nin boğulacağı ilk illerden birisi Denizli olacak.” şeklinde konuştu.

‘İŞ BANKASI, DEBA’DA YOLSUZLUK YAPMIŞ’

CHP İl Başkanı Aycan ise partinin yeni örgütleneme modelinin “üzüm salkımı” olduğunu açıkladı. Denizli'de üç yıl önce iflas eden DEBA Tekstil'in işçilerinin alacaklarıyla ilgili bir soruyu da cevaplayan Aycan, o işçilerin bir kısmının avukatı olduğunu belirterek, işyerinde İş Bankası’nın yolsuzluk yaptığını öne sürdü. Yıldırım Aycan, “DEBA, fabrikayı 2005 yılında İş Bankası’na satmış. Borçlarının karşılığında vermiş. Bundan ne DEBA işçilerinin haberi var ne de başkalarının. Davalar açıldı, icra işlemleri yapıldı, davalar kazanıldı. Birçok tapu var, hepsinin üstünde İş Bankası’nın çok yüksek oranlarda ipoteği var. Fabrika sahasının bankaya ait olduğu, diğer tapuların da beş para etmez yerlerin olduğu meydana çıktı. DEBA işçileri, fabrika kapandıktan sonra dört sene daha, sahanın İş Bankası'na ait olduğunu bilmeden çalışmış. Fabrikanın kapandığı tarih 2009’dur, halbuki satıldığı sene 2005. Bunu saklamışlar.” dedi.

İcra İflas Kanunu'na göre öncelikli alacağın ipotekliler olduğunu ifade eden Aycan, “İpotekli alacak o kadar çok ki fabrika değerinin beş misli. Buradaki yolsuzluk, sadece kişiler tarafından yapılmamış. Bankalar, değerinin beş altı misli ipotek koymuş. Bu İş Bankası olduğu gibi başka bankalar içinde söz konusu.” diye konuştu.

'CİHANER, DENİZLİ’YE GELMEDEN GÖREVİNİ YAPIYOR'

Aycan, bir gazetecini, CHP Milletvekili İlhan Cihaner’i Denizli’de fazla görülmediği ve bu yüzden eleştirildiğini sorması üzerine şunları söyledi: “Çok fazla Denizli'ye gelemiyor ama milletvekili olarak üzerine düşen görevi her yerde yapıyor. Türkiye demokrasisine ciddi hizmetlerde bulunuyor.”