ÇİFTE STANDARDI NE ZAMAN KALDIRACAKSINIZ?
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, kolluk kuvvetleriyle aynı görevi yapan Ceza ve Tevkif evlerinde görevli memurların sosyal haklarının neden verilmediğini ve diğer memurlardan niye ayrı tutulduğunu Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Meclise soru önergesi verdi.
CHP Milletvekili Melike Basmacı, cezaevlerinde görevli personelin farkı hizmet sınıfında gösterilmesi nedeniyle, personelin derece ve sosyal haklar bakımından kayba uğratıldığını söyledi.  Basmacı, Adalet Bakanı Bozdağ’ın yazılı olarak cevaplamasını istediği önergeyi TBMM Başkanlığına sundu. 
Melike Basmacı önergesinde,  Ceza ve Tevkif Evlerinde görevli personelin; yapılan görev bakımından, infaz memurlarının benzer görev yapan kolluk kuvvetleri gibi emniyet ve güvenlik hizmetleri sınıfında olması gerekirken, neden idari hizmetler sınıfında yer verilerek kayba uğratıldıklarını sordu. 
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili, CHP Gurup Yönetim Kurulu Üyesi Melike Basmacı’nın TBMM’ne verdiği soru önergesi şöyle: